Ale Golfklubbs 18 håls bana är en utmanande park- och skogsbana med inslag av vatten. Banan lades ut av banarkitekt Sigfrid Svensson och öppnades 1992. Även om hålens grunddesign är i stort sett densamma sedan starten, så har banan successivt utvecklats och kontinuerligt förbättrats. Ständiga förändringar har gjorts för att förbättra kvaliteten på tee, fairways och greener. I syfte att snabba upp spelet har också mycket arbete lagts på att förbättra området kring hålen, ruffarna har gjorts betydligt snällare och buskar och sly har efter hand rensats ut. Att vårt idoga arbete ger resultat får vi ofta kvitto på, då vi kan glädja oss åt mycket beröm från greenfee gäster och medlemmar. Ale GK är en av banorna på Golf Digest Top 10 lista, från 2017, över Göteborgsområdets bästa banor. 

Banan ligger i en otroligt fin miljö. Den är byggd på gammal historisk jordbruksmark som en gång tillhörde Alfhems Kungsgård med anor från 1300-talet. Banan följer de naturliga skiftningar i landskapet och har genom att jorden har brukats i århundraden en naturlig avrinning och dränering av regnvatten. Detta gör att vi kan hålla en hög kvalitet under en lång säsong.

Har du inte besökt oss på några år kommer du direkt att upptäcka den senaste stora förändringen som gjordes inför 2017 års säsong. Då blev banans sista nio hål istället banans första nio hål. Innebär en lite snällare start och att Du kan spela banans signaturhål, nu hål 10, när Du är lite mer uppvärmd.Vår bana i bilder