Damkommitténs syfte är att locka damer i alla åldrar och handicapgrupper till att utvecklas som golfspelare. Samtidigt vill vi ge klubbens damer möjlighet att göra nya bekantskaper som delar vårt gemensamma intresse för golfen. Det gör vi genom att arrangerar damtävlingar under hela säsongen. Vi ansvarar även för vårens och höstens uppstarts- respektive avslutningsträffar dit alla klubbens damer hälsas välkomna.

 
 

AKTUELLT

Datum för höstavslutningen är lördag 14/9

Damer !
Det är lite vemodigt att konstatera att det är dags för höstavslutning !
En nyhet för i år är att vår höstavslutning hålls samtidigt med herrarna. Vi kommer att ha gemensam shot-gun start kl 10, men gå i separata herr- respektive dambollar. Efter avslutat spel träffas allesammans i restaurangen för en gemensam avslutningsmåltid. Då serveras varmrätt med sallad och kaffe med dessert. Kostnad för maten är 150 kr. Du som spelar och vill äta anmäler detta i GIT samtidigt med spelanmälan. Om du inte spelar men vill äta och delta vid prisutdelningen skickar du ett mail till alesdamer@gmail.com.

I tävlingen “Kungsgårdens Drottning “ deltar du som spelat minst sex gånger under säsongen.
Tabell över poängställningen finns på vår hemsida, Ale GK-Damkommittén-Kungsgårdens Drottning.

Dessutom kan alla delta i tävlingen för dagen som är singelspel, slaggolf över 18 hål.

Du anmäler dig via GIT, sök på datum 14/9, tävlingen “Final Herrgolf/Damgolf ( Kungsgårdens Drottning )”. Obs sista anmälningsdag 9/9.

Vi hoppas detta blir en fin dag med roligt spel och i härlig klubbanda!

FREJA!

Vi gratulerar Lena Hultén till årets vinst i Freja !

Samtidigt tackar vi alla för bra spel och deltagande i årets Freja, det blev många täta och spännande matcher som avgjordes på sista hål och några därtill.

Damkommittén

 
Kick-off 2019-04-11

Kick-off 2019-04-11

Aktuellt


Nytt gällande swish nummer vid betalning av Damernas “torsdagsgolf” görs till:
Ulla Berglund, 0793-363869.

 

Damtävlingar

Alla damer, såväl gamla som nya medlemmar, är hjärtligt välkomna. Vi erbjuder ett mycket varierat utbud av tävlingar. Damgolfen är ett gyllene tillfälle att lära känna fler damer i klubben. Vi vill att det ska vara bekvämt och enkelt att komma ut och spela en golfrunda. Du kan spela både dagtid och kvällstid. Handicap spelar ingen roll. Även du som har 54 i handicap är hjärtligt välkommen. Vi spelar varje torsdag från det att säsongen börjar fram till mitten på september, utan uppehåll för semester. 

Du anmäler dig till damgolfen via GIT (svenskgolf.se) senast tisdag kl.18:00. Ordinarie startavgift är 50 kr, vid efteranmälan är startavgiften 75 kr. Kontakta kansliet vid efteranmälan. Är du anmäld men får förhinder så måste du ringa till kansliet och meddela detta senast kl. 12:00 på tävlingsdagen, annars måste vi tyvärr ta ut startavgift. 

Lite speciella regler gäller för damgolfen på dagtid. Du anmäler dig som vanligt, men måste markera för tidig start, samt att du i meddelanderutan skriver att du vill spela kl.12.00-12.10. Observera att det endast finns 2 fyrbollar reserverade för oss på dagen. Eftersom man inte kan spela ensam så innebär det att man kan vara minst 2 personer och maximalt 8 personer. Dagtiderna utgår vid lagtävlingar.

 

Kungsgårdens drottning

Varje gång du deltar i damgolfen samlar du poäng i tävlingen om Kungsgårdens drottning. För att kvalificera dig till finalspelet i mitten av september krävs att du deltagit vid minst 6 tillfällen. Du får tillgodoräkna dig dina 10 bästa resultat.

Tidigare års drottningar:
2018 Helene Björk
2017 Eva Eliasson
2016 Pia Wennergren
2015 Tina Asplund
2014 Lena Frössling
2013 Eva Eliasson

 

Frejaslaget

Freja-slaget består av singelmatcher över 18 hål, där den segrande spelaren går vidare i matchstegen. Förlorande spelare går till ”andra chansen” och får spela en match till. Tävlingen pågår i stort sett under hela säsongen, med ”deadlines” för när matcherna ska vara spelade. Dessa ”deadlines” måste hållas för att tävlingen ska flyta på bra. Reglerna för matchspel gäller enligt golfens regelhandbok.

Spelare som möts i en match har gemensamt ansvar för att matchen spelas inom den tid som finns angiven i matchplanen. Tävlingsavgiften är en engångsavgift på 60 kr. Tävlingsavgiften betalas med swish till Ulla Berglund, nr. 0793-363869, märk med Freja 2019 före det att första matchen spelas.

Deadlines uppdateras löpande löpande och publiceras på hemsidan.

Tidigare års vinnare:

2018 Lena Frössling
2017 Katarina Wochner Carlsson
2016 Ulla Berglund
2015 Merja Forsäng
2014 Eva Eliasson

 

Kontaktinformation

Kontakta oss gärna om du har tips på förbättringar, idéer eller kritik. Du kan också följa oss på Facebook och Instagram. Helene Björk är informationsansvarig för Facebook, Instagram, mejl och hemsida 

Mejl: alesdamer@gmail.com 

 

Damkommitténs medlemmar

Margareta+Miles.jpg

Margareta Miles

ordförande

0708-968795
alesdamer@gmail.com

Tina Asplund.JPG

Tina Asplund

Ledamot

0708-199606
alesdamer@gmail.com

 
Helene Björk.png

Helene Björk

Ledamot

0730-653556
alesdamer@gmail.com

 
IMG_1883.jpg

Ulla Berglund

Ledamot

0702-558221
alesdamer@gmail.com