Damkommitténs syfte är att locka damer i alla åldrar och handicapgrupper till att utvecklas som golfspelare. Samtidigt vill vi ge klubbens damer möjlighet att göra nya bekantskaper som delar vårt gemensamma intresse för golfen. Det gör vi genom att arrangerar damtävlingar under hela säsongen. Vi ansvarar även för vårens och höstens uppstarts- respektive avslutningsträffar dit alla klubbens damer hälsas välkomna.

Då Ulla Rhoden avgår som kassör i år, byter vi swish nummer.
Alla startavgifter skall swishas till Margareta Miles på mobil nummer 0793-067384.
Lägg i detta i era mobiler, så har ni den till hands.

Damtävlingar

Alla damer, såväl gamla som nya medlemmar, är hjärtligt välkomna. Vi erbjuder ett mycket varierat utbud av tävlingar. Damgolfen är ett gyllene tillfälle att lära känna fler damer i klubben. Vi vill att det ska vara bekvämt och enkelt att komma ut och spela en golfrunda. Du kan spela både dagtid och kvällstid. Handicap spelar ingen roll. Även du som har 54 i handicap är hjärtligt välkommen. Vi spelar varje onsdag från det att säsongen börjar fram till mitten på september, utan uppehåll för semester.

Du anmäler dig till damgolfen via GIT (svenskgolf.se) senast xxxdag kl.18:00. Ordinarie startavgift är 50 kr, vid efteranmälan är startavgiften 75 kr. Kontakta kansliet vid efteranmälan. Är du anmäld men får förhinder så måste du ringa till kansliet och meddela detta senast kl. 12:00 på tävlingsdagen, annars måste vi tyvärr ta ut startavgift.

Lite speciella regler gäller för damgolfen på dagtid. Du anmäler dig som vanligt, men måste markera för tidig start. Därefter sänder du ett mejl till alesdamer@gmail.com och säger till att du önskar spela på dagtid. Observera att det endast finns 2 fyrbollar reserverade för oss på dagen. Eftersom man inte kan spela ensam så innebär det att man kan vara minst 2 personer och maximalt 8 personer. Dagtiderna utgår vid lagtävlingar.

Kungsgårdens drottning

Varje gång du deltar i damgolfen samlar du poäng i tävlingen om Kungsgårdens drottning. För att kvalificera dig till finalspelet i mitten av september krävs att du deltagit vid minst 6 tillfällen. Du får tillgodoräkna dig dina 10 bästa resultat.

Tidigare års drottningar:
2017 Eva Eliasson
2016 Pia Wennergren
2015 Tina Asplund
2014 Lena Frössling
2013 Eva Eliasson

Frejaslaget

Freja-slaget består av singelmatcher över 18 hål, där den segrande spelaren går vidare i matchstegen. Förlorande spelare går till ”andra chansen” och får spela en match till. Tävlingen pågår i stort sett under hela säsongen, med ”deadlines” för när matcherna ska vara spelade. Dessa ”deadlines” måste hållas för att tävlingen ska flyta på bra. Reglerna för matchspel gäller enligt golfens regelhandbok.

Spelare som möts i en match har gemensamt ansvar för att matchen spelas inom den tid som finns angiven i matchplanen. Tävlingsavgiften är en engångsavgift på 50 kr. Den läggs i ett kuvert (märkt med ditt namn och Freja) och stoppas i greenfeelådan före det att första matchen spelas.

Deadlines uppdateras löpande löpande och publiceras på hemsidan.

Tidigare års vinnare:
2017 Katarina Wochner Carlsson
2016 Ulla Berglund
2015 Merja Forsäng
2014 Eva Eliasson

Kontaktinformation

Kontakta oss gärna om du har tips på förbättringar, idéer eller kritik. Du kan också följa oss på Facebook och Instagram. Camilla Jensen är informationsansvarig för Facebook, Instagram, mejl och hemsida

Mejl: alesdamer@gmail.com

Damkommitténs medlemmar