Damkommitténs syfte är att locka damer i alla åldrar och handicapgrupper till att utvecklas som golfspelare. Samtidigt vill vi ge klubbens damer möjlighet att göra nya bekantskaper som delar vårt gemensamma intresse för golfen. Det gör vi genom att arrangerar damtävlingar under hela säsongen. Vi ansvarar även för vårens och höstens uppstarts- respektive avslutningsträffar dit alla klubbens damer hälsas välkomna.

Hej alla underbara golfsugna damer på Ale GK!

Dags för årets Damresa som spelas 4 - 5 maj! Vart är vi på väg? Jo, till härliga Ombergs Golfklubb som ligger i Ödeshög. Gå gärna in och se på deras hemsida;www.ombergsgolfresort.se/
Adress: Stora Lund, 599 93 Ödeshög

Det blir spel både lördag och söndag! Vi äter en god tre-rätters på lördagskvällen med lite tjo och tjim.
Priset för resan är 2445: - + anmälningsavgift 300: -.

Då ingår;
2 dagars fri golf
3-rätters middag
Frukost söndag

För Er som vill komma redan på fredag, så finns det möjlighet till detta. Meddela oss snarast i så fall för bokning.
Pris för en extra natt är 750 kr/pp i ett dubbelrum.
Tillägg enkelrum 300 kr/pp maila till camilla.jensen@thomasbetong.se  för bokning.
Ni som kommer på lördagen den 4 maj, är samling kl. 9:30 vid kansliet/Restaurangen.

Vi bor i dubbelrum - med möjlighet till eget rum för en extra kostnad på 300 kr pp. Då vi har ett begränsat antal – så är det Först till kvarn som gäller….

Bindande anmälan görs via mail till: camilla.jensen@thomasbetong.se  senast 20 mars.

Vid anmälan, uppge ditt
Golf-id
HCP
vem du vill dela rum med (har du ingen – löser vi detta)
Kan du köra och då ev. ta med ngn passagerare
Mailadress
Mobilnummer

Har du några frågor, kontakta gärna Camilla Jensen 0708-78 15 20 alt. Lotte Mossudd 0730-21 16 85

En anmälningsavgift på 300:- sätts in på konto 6852 (clearing nr) 223 486 612 i Handelsbanken (Ulla Berglund)
Alt. swisha till mobilnr 070-255 82 21 dock senast 2 april. Glöm ej att uppge ditt namn vid betalningen

Resterande belopp, 2445: - + ev. tillägg betalas direkt till kansliet. OBS: Vid avanmälan betalas inte anmälningsavgiften tillbaka.

Mer info går ut efter anmälningstiden gått ut!

Varmt välkomna alla golfsugna damer – till en härlig, rolig och trivsam golfhelg!

Camilla Jensen, Ulla Berglund, Yvonne Andersson, Lotte Mossudd
Ansvariga för Damresan 2019

PS. Då vi vill lämna över stafettpinnen till nya arrangörer för detta event, är du sugen, så hör av er. Tråkigt om det inte blir någon resa 2020 DS.

Planera redan nu dina speldagar!

Alla kommittéer har haft möte om kommittéernas speldagar inför nästa säsong 2019.
Vi kom fram till på detta möte, att damerna kommer nu att spela på torsdagar. Detta är för att herrarna delade dag med Seniorerna, och detta var inget bra för dem.
Då får vi alla hjälpas åt så alla våra medlemmar blir nöjda.

Sköt om er i vintermörkret!

Damkommittén

Damtävlingar

Alla damer, såväl gamla som nya medlemmar, är hjärtligt välkomna. Vi erbjuder ett mycket varierat utbud av tävlingar. Damgolfen är ett gyllene tillfälle att lära känna fler damer i klubben. Vi vill att det ska vara bekvämt och enkelt att komma ut och spela en golfrunda. Du kan spela både dagtid och kvällstid. Handicap spelar ingen roll. Även du som har 54 i handicap är hjärtligt välkommen. Vi spelar varje onsdag från det att säsongen börjar fram till mitten på september, utan uppehåll för semester.

Du anmäler dig till damgolfen via GIT (svenskgolf.se) senast xxxdag kl.18:00. Ordinarie startavgift är 50 kr, vid efteranmälan är startavgiften 75 kr. Kontakta kansliet vid efteranmälan. Är du anmäld men får förhinder så måste du ringa till kansliet och meddela detta senast kl. 12:00 på tävlingsdagen, annars måste vi tyvärr ta ut startavgift.

Lite speciella regler gäller för damgolfen på dagtid. Du anmäler dig som vanligt, men måste markera för tidig start. Därefter sänder du ett mejl till alesdamer@gmail.com och säger till att du önskar spela på dagtid. Observera att det endast finns 2 fyrbollar reserverade för oss på dagen. Eftersom man inte kan spela ensam så innebär det att man kan vara minst 2 personer och maximalt 8 personer. Dagtiderna utgår vid lagtävlingar.

Kungsgårdens drottning

Varje gång du deltar i damgolfen samlar du poäng i tävlingen om Kungsgårdens drottning. För att kvalificera dig till finalspelet i mitten av september krävs att du deltagit vid minst 6 tillfällen. Du får tillgodoräkna dig dina 10 bästa resultat.

Tidigare års drottningar:
2018 Helene Björk
2017 Eva Eliasson
2016 Pia Wennergren
2015 Tina Asplund
2014 Lena Frössling
2013 Eva Eliasson

Frejaslaget

Freja-slaget består av singelmatcher över 18 hål, där den segrande spelaren går vidare i matchstegen. Förlorande spelare går till ”andra chansen” och får spela en match till. Tävlingen pågår i stort sett under hela säsongen, med ”deadlines” för när matcherna ska vara spelade. Dessa ”deadlines” måste hållas för att tävlingen ska flyta på bra. Reglerna för matchspel gäller enligt golfens regelhandbok.

Spelare som möts i en match har gemensamt ansvar för att matchen spelas inom den tid som finns angiven i matchplanen. Tävlingsavgiften är en engångsavgift på 50 kr. Den läggs i ett kuvert (märkt med ditt namn och Freja) och stoppas i greenfeelådan före det att första matchen spelas.

Deadlines uppdateras löpande löpande och publiceras på hemsidan.

Tidigare års vinnare:
2018 Lena Frössling
2017 Katarina Wochner Carlsson
2016 Ulla Berglund
2015 Merja Forsäng
2014 Eva Eliasson

Kontaktinformation

Kontakta oss gärna om du har tips på förbättringar, idéer eller kritik. Du kan också följa oss på Facebook och Instagram. Camilla Jensen är informationsansvarig för Facebook, Instagram, mejl och hemsida

Mejl: alesdamer@gmail.com

Damkommitténs medlemmar