Damkommitténs syfte är att locka damer i alla åldrar och handicapgrupper till att utvecklas som golfspelare. Samtidigt vill vi ge klubbens damer möjlighet att göra nya bekantskaper som delar vårt gemensamma intresse för golfen. Det gör vi genom att arrangerar damtävlingar under hela säsongen. Vi ansvarar även för vårens och höstens uppstarts- respektive avslutningsträffar dit alla klubbens damer hälsas välkomna.

Aktuellt

I samband med övergång till ny hemsida för Ale GK så har information från den gamla hemsidan flyttats över med mycket få anpassningar. Vi återkommer längre fram med uppdaterad information. Speldag för damgolfen 2018 är onsdagar. Herrarna har flyttat till tisdagar.

Damernas vårresa

Dags för årets Damresa den 5-6 maj! Vart är vi på väg? Jo, till härliga Knistad Golf & Country Clubsom som ligger i Skövde. Gå gärna in och se på deras hemsida: www.knistad.se/golf

Det blir spel både lördag och söndag! Vi äter en god trerätters på lördagskvällen med lite tjo och tjim.

Priset för resan är 2195 kr + anmälningsavgift 300 kr. Som alltid ingår greenfee, middag på kvällen samt frukost. Vi kör även en välkomstfika på lördagsmorgon.

För Er som vill komma redan på fredag, så finns det möjlighet till detta. Meddela oss snarast i så fall för bokning. Pris för en extra natt är 700 kr/pp i ett dubbelrum. Maila till camilla.jensen@thomasbetong.se för bokning. Ni som kommer på lördagen den 5 maj så är samlingen kl. 9 vid kansliet/restaurangen.

Vi bor i dubbelrum - med möjlighet till eget rum för en extra kostnad på 250 kr pp. Då vi har ett begränsat antal – så är det först till kvarn som gäller.

Bindande anmälan görs via mail till: camilla.jensen@thomasbetong.se alterrnativt mobiltelefon 0708-781520 (för er som saknar mail) senast 18 februari.

Vid anmälan, uppge ditt
Golf-id
HCP
Vem du vill dela rum med (har du ingen – löser vi detta)
Kan du köra och då ev. ta med ngn passagerare
Mailadress
Mobil nummer

Har du några frågor, kontakta gärna Camilla Jensen 0708-781520 alt. Lotte Mossudd 0730-211685
En anmälningsavgift på 300:- sätts in på konto 6852 (clearingnr) 223486 612 i Handelsbanken (Ulla Berglund) Alt. swisha till mobilnr 0702558221 dock senast 2 april. Glöm ej att uppge ditt namn vid betalningen.
Resterande belopp, 2195 kr + ev. tillägg betalas direkt till kansliet.
Mer info skickas ut efter att anmälningstiden gått ut 18 februari!
Varmt välkomna alla golfsugna damer – till en härlig, rolig och trivsam golfhelg!

Camilla Jensen, Ulla Berglund, Yvonne Andersson, Lotte Mossudd
Ansvariga för damernas vårresa 2018

Damtävlingar

Alla damer, såväl gamla som nya medlemmar, är hjärtligt välkomna. Vi erbjuder ett mycket varierat utbud av tävlingar. Damgolfen är ett gyllene tillfälle att lära känna fler damer i klubben. Vi vill att det ska vara bekvämt och enkelt att komma ut och spela en golfrunda. Du kan spela både dagtid och kvällstid. Handicap spelar ingen roll. Även du som har 54 i handicap är hjärtligt välkommen. Vi spelar varje onsdag från det att säsongen börjar fram till mitten på september, utan uppehåll för semester.

Du anmäler dig till damgolfen via GIT (svenskgolf.se) senast xxxdag kl.18:00. Ordinarie startavgift är 50 kr, vid efteranmälan är startavgiften 75 kr. Kontakta kansliet vid efteranmälan. Är du anmäld men får förhinder så måste du ringa till kansliet och meddela detta senast kl. 12:00 på tävlingsdagen, annars måste vi tyvärr ta ut startavgift.

Lite speciella regler gäller för damgolfen på dagtid. Du anmäler dig som vanligt, men måste markera för tidig start. Därefter sänder du ett mejl till alesdamer@gmail.com och säger till att du önskar spela på dagtid. Observera att det endast finns 2 fyrbollar reserverade för oss på dagen. Eftersom man inte kan spela ensam så innebär det att man kan vara minst 2 personer och maximalt 8 personer. Dagtiderna utgår vid lagtävlingar.

Kungsgårdens drottning

Varje gång du deltar i xxxgolfen samlar du poäng i tävlingen om Kungsgårdens drottning. För att kvalificera dig till finalspelet i mitten av september krävs att du deltagit vid minst 6 tillfällen. Du får tillgodoräkna dig dina 10 bästa resultat.

Tidigare års drottningar:
2017 Eva Eliasson
2016 Pia Wennergren
2015 Tina Asplund
2014 Lena Frössling
2013 Eva Eliasson

Frejaslaget

Freja-slaget består av singelmatcher över 18 hål, där den segrande spelaren går vidare i matchstegen. Förlorande spelare går till ”andra chansen” och får spela en match till. Tävlingen pågår i stort sett under hela säsongen, med ”deadlines” för när matcherna ska vara spelade. Dessa ”deadlines” måste hållas för att tävlingen ska flyta på bra. Reglerna för matchspel gäller enligt golfens regelhandbok.

Spelare som möts i en match har gemensamt ansvar för att matchen spelas inom den tid som finns angiven i matchplanen. Tävlingsavgiften är en engångsavgift på 50 kr. Den läggs i ett kuvert (märkt med ditt namn och Freja) och stoppas i greenfeelådan före det att första matchen spelas.

Deadlines uppdateras löpande löpande och publiceras på hemsidan.

Tidigare års vinnare:
2017 Katarina Wochner Carlsson
2016 Ulla Berglund
2015 Merja Forsäng
2014 Eva Eliasson

Kontaktinformation

Kontakta oss gärna om du har tips på förbättringar, idéer eller kritik. Du kan också följa oss på Facebook och Instagram. Camilla Jensen är informationsansvarig för Facebook, Instagram, mejl och hemsida

Mejl: alesdamer@gmail.com

Damkommitténs medlemmar