Instruktör

 
 

Henning Lundstrom (SQ).jpg

Henning Lundström

0708-58 43 32
henninggolf@yahoo.com

 
 


Sökandet efter den perfekta svingen


 
Jag erkänner: Det är helt enkelt så att jag älskar att spela och träna golf, och lika kul och givande tycker jag det är att hjälpa andra människor utveckla sitt spel. Hela mitt golfliv har jag älskat att lära mig mer om svingen. Och precis som med allt annat finns det olika sätt att lära sig på. Det finns de som lär sig spela helt på egen hand, men de allra flesta lär sig av andra. Eller rättare sagt: de tar andra till hjälp för att lära sig själva. 

Om två spelare står bredvid varandra kan vem som helst se vem som slår bollen bäst, för bollbanan ljuger aldrig. Och idag har teknologi som Trackman publikt radikalt ändrat uppfattningen om vissa saker i golfvärlden, men i vissa kretsar har detta varit känt sedan länge. Jag har haft förmånen att träffa och träna för en rad oerhört kunniga och intressanta människor som, ofta i skymundan och långt borta från golfens rampljus, drivit kunskapen om svingen framåt.
Du kanske känner igen något eller några namn av listan nedanför, eller så gör du inte det, och det spelar ingen roll. Men det är dessa som inspirerat och hjälpt mig att hitta min väg i golfen; Homer Kelley, Ben Doyle, Lynn Blake, Mac O’Grady, John Ericsson.

En grej om inlärning: Det går inte att per automatik lära någon något. Man kan bara i bästa fall hjälpa någon att lära sig själv. Och det gäller såklart även mig själv. Det som jag kan och tror på i golfen har jag till stor del fått hjälp att lära mig av ovan nämnda herrar. En och annan grej har jag kommit till insikt om själv. För till syvende och sist så är svingen en fråga om en rad olika känslor och vad jag upplever känns helt annorlunda för någon annan. 

Ingen, inte ens Ben Hogan, träffar bollen perfekt varje gång. Faktum är att Mr Hogan sa att han under ett tävlingsvarv oftast bara slog högst två slag som blev precis som han hade tänkt sig. Resten av slagen, sa han, var missar. 
 
“Golf is a game of misses” sa Mr Hogan, och så är det.

Min egen ambition är att mina missar skall bli lite bättre och om jag får bjuda på ett tips så är det att du jobbar på samma sak. Lycka till!

/Henning