Nybörjar-
utbildning

Börja spela golf med oss på Ale GK!

På Ale Golfklubb är det tränaren som ansvarar för all utbildning.

Under Grönt Kort-utbildningen kommer du att träna på golfens alla slag och lära dig om golfvett, golfregler och utrustning, samt även viktiga golftermer. Dessutom kommer du träna på banan med fadder.

I kursen ingår 10 timmars praktik med tränare men det krävs mycket egenträning för att du ska komma igång ordentligt med golfen.

I kursen ingår även 2 timmars teori där vi går igenom golfvett och de enklaste reglerna. Mycket av teorimaterialet ligger ute på nätet och du får inloggning till detta material vid kursens start.

”Grönt Kort är första steget in i en gemenskap där hundratusentals människor delar samma intresse, golfspelet. Golf är ett målspel som utspelar sig på en fantastisk idrottsplats – golfbanan. Spelets idé är enkelt, du ska träffa en boll med en klubba och med så få slag som möjligt få bollen i hål.”

Spel på 18-hålsbanan

Du kommer att få gå ut och spela på banan direkt efter första praktiska passet. De första gångerna du spelar på banan gör du detta med en så kallad fadder. En fadder är någon du känner eller så ordnar Ale Golfklubb en åt dig. Faddern ska ha goda kunskaper om säkerhet, speltempo, hänsyn och banvård.

Spel på Korthålsbanan

Korthålsbanan får du gå ut och spela på så fort du har anmält ditt intresse. Här rekommenderar vi att du tränar mycket, då du kommer ha nytta av detta hela din golfkarriär.

Pris

Det kostar 2 990 kronor att gå kursen. Då ingår även medlemsavgiften i Ale Golfklubb. Det innebär att du får spela hur mycket golf du vill under 2018 på både den stora banan och korthålsbanan. Det enda du behöver utöver detta är en spelrätt. Vilken vi för övrigt bjuder på. Som junior behöver du ingen spelrätt. Junior är du t.o.m. det året du fyller 21 år.

Utrustning

Det enda du behöver under kursens gång är ett par bekväma skor och kläder för väder. Du får låna klubbor av oss under kursen så vänta gärna med att köpa så du vet vad just du ska ha för klubbor. Vi vill inte att du ska köpa några klubbor som gör det mer svårspelat är nödvändigt.

Vi säljer givetvis allt vad du behöver i butiken och vi vet vad som passar dig efter att ha sett dig under kursens gång. Vi har rätt utrustning till rätt priser. Vi är experter och nya klubbor behöver inte kosta en förmögenhet.

Under kursen får du vid ett (1) köp 10 % rabatt. Vi ger dig även rabatt på rangebollar, du kan köpa ett bollkort laddat med bollar för endast 250 kronor (värde 500 kronor).

Anmälan

Du bokar önskad kurs genom att kontakta kansliet via e-post info@alegk.se eller via telefon 0303-336033, 0708-584332.

Varmt välkommen med anmälan!