Information från Seniorkommittén

Kung Bore har ställt till det för oss i år. Det är fortfarande snö på banan så just nu känns golfsäsongen avlägsen. Men, det ska säkert bli vår i år också. Vi vill informera lite om årets säsong, samt uppmärksamma dig på att du kan anmäla dig till årets seniorträning, om än i förändrat skick. Vi hade planerat för ett upplägg som förra året, vilket tidigare också har informerats om på hemsidan. Tyvärr går inte detta på grund av den sena våren, så vi har tvingats till att senarelägga och omarbeta upplägget för årets träning. Som komplement till nedanstående information rekommenderas ett besök på Seniorkommitténs sida.

Seniorgolftävlingar

Vi spelar som förra året på tisdagar med start den 24 april och avslutar med Seniorernas Höstresa sista veckan i september. Enkäten som genomfördes förra året visade att många tycker om lagtävlingar. Vi ökar därför med ytterligare en, vilket innebär att det blir 3 shotgun-scramble tävlingar i år.
Vi har kvar våra utbyten med Gullbringa (21/4) och Lysegården (21/8)
Varje månad avslutas med en månadsfinal med shotgun start och någon form av gemensam förtäring efter tävlingen.
Vi passar också på att informera om några andra små förändringar.

Klasser och tee:
Vi kör vidare med våra tre mixade klasser, men inför en ändring så att de som så vill kan välja tee. Du gör det under Önskemål i samband med anmälan.

Klassindelning och standard tee:
A-klass: hcp 0 - 19,9, damerna tee 49 och herrarna tee 59
B-klass: hcp 20,0 - 24,9, damerna tee 49 och herrarna tee 54
C-klass: hcp 25,0 - 36,0, damerna tee 49 och herrarna tee 54

Priser – de 4 bästa i varje klass erhåller normalt pris i år. Förra året var det 3 i varje klass som fick pris.

Order-Of-Merit – vi fortsätter naturligtvis med vår totaltävling som löper över hela säsongen men inför också ett par nya tävlingsformer. De kallas Ale Eclectic-Netto och Ale Eclectic-Brutto. Är du nyfiken på att veta mer om detta så rekommenderas ett besök på hemsidan.

Seniorträning

Istället för att som tidigare planerat förlägga vår ”kom-i-gång” träning under tre veckor så komprimerar vi det hela till en vecka. Vi har lagt det så sent som möjligt, vilket innebär att vi kör veckan innan seniorgolfsäsongen startar. Så får du chansen att slipa på de sista detaljerna innan vi drar igång tävlingssäsongen. Då får vi verkligen hoppas att värmen är här. Det blir totalt 6 pass under tisdag (17/4), onsdag (18/4) och torsdag (19/4), ett förmiddags- och ett eftermiddagspass varje dag. Henning kör då hela paketet med sving, närspel och putt under ett och samma pass. Gruppen kan själva styra var tyngdpunkten ska ligga. För att få det så individuellt som möjligt så har vi maximerat gruppstorleken till 6 personer. Totalt 3 timmars träning och en halvtimmas fika, som klubben bjuder på, till det facila priset av 400 kr per person. Låter det lockande? Det är bara att slå till! Som vanligt är det först till kvarn som gäller.

Du anmäler dig genom att logga in på vår hemsida och välja Utbildning->Lektioner. Därifrån loggar du sedan in dig i klubbens lektionsbokningssystem – ProPlanner och bokar in dig på den kurs du önskar deltaga i. Får du problem är du naturligtvis alltid välkommen att ringa receptionen (0303-336033) så får du hjälp.

Till sist,

önskar vi alla nya och gamla seniorgolfare välkomna till en ny säsong och lovar att vi ska göra vårt bästa för att det ska bli ännu en toppen säsong för Ales seniorgolf, men kom ihåg att det är gästerna som gör festen.

Seniorkommittén
Margareta, Jan-Erik, Ulf och Bertil