Juniorträning

Var snälla och sprid nedanstående information rörande juniorträning till er omgivning!

Det finns ett behov av en juniorkommitté som är med och utvecklar klubbens juniorverksamhet och som skapar aktiviteter för juniorerna. Vi ber därför er föräldrar, som har tid och möjlighet och vars barn deltar i juniorträningen, att anmäla ert intresse till mailadress info@alegk.se.

Utbud

Vi har träning för alla juniorer, där alla mellan 7-21 år får vara med. Vi har olika kurser för juniorerna beroende på ålder och färdighet.

• Blått Kort - 7-10 år. Denna träning ger juniorer chans att få spela på banan (med fadder) innan de får Grönt Kort
  • Grönt Kort - 10-13 år. Ett måste för de som vill spela själva (utan fadder) på banan och börja sänka sitt hcp.
  • Junior - 11-21 år. Träning för alla med hcp 54 eller lägre.
  • Junior Tävla - 12-21 år. För er med hcp 36 eller lägre. Extra träning för de som vill ut och tävla     på andra banor.

Blått Kort, 7-10 år (födda 2008-2011)

I den här kursen förbereder vi junioren för att gå ut på banan med fadder.

Vilka får vara med?
Alla som är mellan 7-10 år kan anmäla sig. Det krävs inga förkunskaper, du behöver alltså inte ha spelat golf innan.

Hur går kursen till?
Vi träffas en gång i veckan i 11 veckor, måndagar 17.00–18.00 eller 18.00-19.00 beroende på vilken grupp man hamnar i. Första träningen är måndagen den 23 april. Vi tränar 7 veckor innan sommarlovet (ingen träning 30 april) och 4 veckor efter sommarlovet (vecka 17-24 och 33-36). Efter ett par träningar har du rätt att gå ut på banan och spela. Detta tillsammans med någon som spelar golf. Det kan vara din mamma, pappa, mormor, granne eller äldre kompis som har Grönt Kort och är medlem i någon golfklubb. Du spelar från 150-meters pinnen. Vår korthålsbana är givetvis öppen för dig att spela hur mycket du vill.

Pris
Kursen kostar 600 kronor och då ingår även medlemskap i Ale Golfklubb år 2018. Du får nu gå ut med någon äldre som är medlem på Ale GK och som har grönt kort.

• E-postadress dit vi skickar information och faktura

Sista dag för anmälan till Blått Kort är torsdagen den 12 april.
Välkommen med din anmälan!

Grönt Kort, 10-13 år (födda 2005-2008)

För att få spela på en golfbana i Sverige behöver man något som kallas för Grönt Kort. Ett Grönt Kort är ungefär som ett körkort i trafiken, något man måste ha för att få köra på vägarna. Likadant är det i golfen, du måste ha ett Grönt Kort för att få spela golf på de stora banorna.

Det är inte jobbigt att ta ett Grönt Kort, vi har inga prov som du måste skriva. Däremot får du lära dig vad golfspelet går ut på och hur du ska uppträda på golfbanan.

Vilka får vara med?
Alla som är mellan 10-13 år kan gå kursen Grönt Kort. Det är bra om du känner någon som spelar golf som du kan öva med på banan under kursens gång.

Hur går kursen till?
Vi träffas en gång i veckan i 11 veckor, måndagar 19.00 – 20.00. Första träningen är måndagen den 23 april. Vi tränar 7 veckor innan sommarlovet (ingen träning 30 april) och 4 veckor efter sommarlovet (vecka 17-24 och 33-36). Första gången vi ses får du en bok som heter "Golfäventyret - min första golf", i den boken kan du även läsa om allt vi gör under dessa 11 gånger. Vi kommer att träna på alla olika slag som finns, du kommer få slå så långt du kan och träna på att få bollen i hål, vi kommer även att lära ut de viktigaste reglerna och givetvis Golfvett, alltså hur man beter sig på banan. När du har varit och tränat ett par gånger på kursen har du rätt att gå ut på banan och spela tillsammans med någon som kan spela, det kan vara din mamma, pappa, mormor, granne eller äldre kompis som har Grönt Kort och är medlem i någon golfklubb. Känner du ingen som spelar golf så ordnar klubben någon åt dig att träna med!

Vad är målet med kursen?
Målet är att du ska tycka golf är kul. När kursen är klar har du klarat ditt Gröna Kort och du får hcp 54. Spelar du mycket under kursens gång och klarar av 54 i hcp redan då så får du ditt Gröna Kort fortare.

Pris
Kursen kostar 1000 kronor och då ingår boken "Golfäventyret" och även medlemskap i Ale Golfklubb år 2018. Det betyder att du får spela hur mycket du vill på banan, dock tillsammans med fadder till att börja med. Du får givetvis spela på vår fina korthålsbana hur mycket du vill.

• E-postadress dit vi skickar information och faktura

Sista dag för anmälan till Grönt Kort är torsdagen den 12 april.
Välkommen med din anmälan!

Junior, 11-21 år (födda 1997-2007)

Äntligen är det snart dags för juniorträning igen.

Vilka får vara med?
Alla som är 11-21 år och har 54 i hcp eller bättre får vara med i juniorträningen.

När tränar vi?
Vi träffas en gång i veckan i 14 veckor, torsdagar 17.00–18.00. Första träningen är torsdagen den 26 april. Vi tränar 9 veckor innan sommarlovet (ingen träning 10 maj) och 5 veckor efter sommarlovet (vecka 17-26 och 33-37).

Pris
Juniorträningen kostar 600 kronor.

• E-postadress dit vi skickar information och faktura

Sista dag för anmälan till Junior är torsdagen den 12 april.
Välkommen med din anmälan!

Junior Tävla, 12-21 år (födda1997-2005)

Kursen Junior tävla är en möjlighet för dig som har hcp 36 eller lägre och som vill få extra träning utöver den vanliga juniorträningen. Kravet vi ställer på dig som vill vara med i denna träning är att du kommer spela de flesta tävlingar på Teen Tour-First, -Future eller –Elite

Vilka får vara med?
Alla som är mellan 12-21 år och som har hcp 36 eller lägre är välkomna att anmäla sig till denna träning.

När tränar vi?

Pris
Pris för denna träning är 1000 kronor.

• E-postadress dit vi skickar information och faktura

Sista dag för anmälan till Junior Tävla är torsdagen den 12 april.

Bertil Hansson