Golfvärdar sökes

Att känna sig välkommen, att bli väl bemött, det önskar vi oss alla inför en golfrunda oavsett om vi är hemma- eller greenfee-spelare. Speciellt viktig är det naturligtvis för våra greenfee gäster som inte riktig känner till förhållandena på vår klubb. Det är som man säger - Du får aldrig en andra chans att göra ett första gott intryck. Som golfvärd är du en ambassadör för klubben och drar ditt strå till stacken för att golfrundan ska bli en lyckad upplevelse för spelaren.

”Man känner sig verkligen uppskattad och känner att man gör god reklam för klubben”, berättar en av de medlemmar som var golfvärd ifjol. En annan säger ”Det är roligt att vara golfvärd och få ”tjöta” med folk och berätta om vår fina bana”

Vi söker i första hand golfvärdar till de lördagar och söndagar under maj, juni, juli och augusti där det inte är tävling. Ditt pass är mellan kl. 8 – 14. Du anmäler dig på en lista i receptionen. Kika på den nästa gång som du är uppe i klubbhuset eller ring klubben så kan ni hjälpas åt att hitta en lämplig dag.

Golfvärdens uppgifter:
•        Vid första tee, hälsa alla spelare välkomna till Ale GK, vid behov ge information om banan
•        Pricka av alla spelare på listan och lämna den i receptionen efter avslutat pass
•        Se till att det ”flyter på” på banan, vid behov ingripa
•        Ha en golfbil till förfogande

Syftet med golfvärdskapet är att:
·         Att var en god ambassadör för klubben
·         Skapa ökad trivsel vid starten och ute på banan samt hjälpa gäster och nya golfare tillrätta
·         Följa upp spelet på banan med några rundor i golfbilen du disponerar
·         Se till att alla är rädda om vår bana och trivs

Bertil Hansson