Information från vår bankonsulent

Här lite information från SGA, Greenkeepers Association. Där man förklarar lite om de utmaningar som landets greenkeepers har och har haft i år.

”I år, mer än något annat år, har våra greenkeepers och Course managers jobbat otroligt mycket. Först ligger snön rekord länge sedan får vi den varmaste maj någonsin. Detta extrema läge har krävt insatser utöver det vanliga”. 

”I många delar har man fått göra allt för att få igång växtligheten efter en tuff vinter. 
När man gör allt för att läka vinterskador står det oftast i motsats till magra, snabba greener. Ett annat fenomen är bevattningsanläggningarna, som på många banor, har passerat ” bäst före datumet” och vid extrem belastning riskerar att haverera. Vilket i sin tur genererar extrajobb.” 

”Att arbetsbelastningen, för landets banarbetare, i år är högre än normalt innebär att kvaliteten inte är den normala i många regioner pga av vinterskador eller begränsning av vatten. Självklart finns det vissa regioner som mår bra av rådande omständigheter. Men det gemensamma är att alla har fått jobba extremt hårt och mycket i år. ”

Vår banpersonal har genom engagemang, kunskap, mycket jobb och gott humör sett till att
Ale GK kan presentera en mycket fin golfbana. Det är vi stolta för.

 

Ingvar Masser