Seniorkommitténs syfte är att arrangera aktiviteter som bidrar till ökad trivsel och gemenskap för klubbens seniorer (55+). Våra aktiviteter ska underlätta för nya medlemmar att komma in i klubbgemenskapen, samt naturligtvis för våra etablerade medlemmar att umgås med nya och gamla golfkompisar. Det gör vi i första hand genom att arrangera Seniorträning och Seniorgolf. Alla ska känna sig är lika välkomna till dessa aktiviteter. Lågt eller högt handicap spelar ingen roll. Målet är att lägga upp aktiviteterna så att de blir trivsamma för alla deltagare.

Aktuellt

Fint väder och många bra resultat då seniorgolfen gästade Gullbringa. Hela 70 deltagare och ett jättefint bemötande av Gullbringa som klubb.

Nästa vecka är det måndsfinal och shotguntävling. Som vanligt är det då prisutdelning efter avslutad tävling. I väntan på den testar du naturligtvis Ulrikas mat. Denna gång är det ingen lagtävling utan vi spelar individuellt som vanligt. Start kl. 9. Scorekorten hämtas mellan 8 - 8.30.

Välkomna!

Seniortävlingar

Ales seniorgolf är en klubbtävling öppen för alla seniorer (55+) med handicap upp till 36. Säsongen startar i år den 24 april med en lagtävling med shotgun start och avslutas traditionsenligt med en utflykt till en annan bana den sista veckan i september. Vi spelar varje tisdag med undantag för 4 veckor i juli och Första maj som i år infaller på en tisdag.

Vi kommer att ha två utbyten med andra klubbar då de spelar på vår bana och vi på deras. Eftersom vi vill värna om den goda relation som vi har byggt upp med våra utbytesklubbar så blir det troligen även i år utbyte med Gullbringa på våren och Lysegården på hösten.

I de flesta tävlingar är det löpande start, där vi vanligen startar mellan 8.00 och 12.50. Allt beror naturligtvis på hur många som anmäler sig. Sista tävlingen i maj, juni och augusti är månadsfinaler där vi startar med shotgun start och avslutar med någon form av gemensam förtäring i väntan på prisutdelning. Du anmäler dig som vanligt på nätet eller genom att ringa receptionen.

Har du ännu inte prövat Ales seniorgolf - så gör det! Du är varmt välkommen. För mer information klicka på länkarna nedan.

Order of Merit tävlingar

Vi tävlar som tidigare år om den åtråvärda titeln – Årets Ale senior – på dam och herrsidan. Alla singeltävlingar på Ale samt utbytestävlingarna på Gullbringa och Lystegården ingår. Här sållas agnarna från vetet - det gäller att vara uthålligt framgångsrik. Enskilda formtoppar räcker inte! Vid varje tävlingstillfälle delas poäng ut till de 10 bästa i respektive klass. Vinnare är den dam och den herre som samlar flest poäng under säsongen. Denna Order of Merit tävling kallas Ale Seniortour.

Vi har i år lagt till ett par nya spännande tävlingsformer som kallas Eclectic. Här tävlar du i första hand mot dig själv. Det hela går till så att det bästa resultatet, netto och brutto, för varje hål under singeltävlingarna på Ale bygger ditt resultat. Dessa tävlingar heter Ale Senior Eclectic Brutto och Ale Senior Eclectic Netto.

Du kan följa resultatutvecklingen genom att söka upp den senaste tävlingen i GIT och välja Order of Merit. Där kan du se ställningen i alla tre tävlingsformerna. Är du är nyfiken på att titta närmare på hur det funkar? Sök då upp förra årets sista seniorgolftävling på Ale, så hittar du resultatet för 2017 även för Eclectic tävlingarna.

Tidigare års segrare:
2017:  Damer - Eva Hermansson, Herrar - Bengt Forsell
2016:  Damer - Monica Carlsson, Herrar - Lennart Olsson
2015:  Damer - Christina Mossberg, Herrar - Björn Emegård

Seniorernas höstresa

Du kanske undrar vad som har hänt med den Hemliga resan. Pga. att det i vår uppkopplade värld är i det närmaste omöjligt att hålla resmålet hemligt, så har vi döpt om aktiviteten till Seniorernas höstresa. I övrigt är allt som vanligt. Vi bussas till en annan bana, vi fikar, vi spelar golf, vi äter middag och vi avslutar med det stora prisregnet. Vart vi åker i år vet i dagsläget ingen. Hur anmäler man sig? Var inte orolig, vi lovar att återkomma med mer information i god tid innan anmälan öppnar.

Andra senioraktiviteter

Utanför seniorkommitténs ansvarsområde men väl med många deltagande seniorer finns seriespel och Långö Cup.

I GGFs seriespel finns tre lag där Ale seniorer är med. H60 med Kenneth Andersson som lagkapten, H70 med Lars Schüler som lagkapten och H75 med Björn Emegård som lagkapten. Dessutom har vi två lag i Hcp serien, D50+ med Kerstin Klang som lagkapten och H55+ med Jan-Erik Bäckström som lagkapten. Mer information om detta hittar du på sidan Seriespel.

Långö Cup är lagtävling för tvåmanna lag. Spelform är bästboll / sämstboll. Inleds med gruppspel på våren där varje lag spelar 4-5 matcher, följt av finalspel på hösten för de mest framgångsrika lagen. Deltagarna är mogna män, där de flesta är pensionärer. Lagen lottas ihop. Matchspelet är en mycket trevlig spelform och ett mycket effektivt sätt att komma in i klubben och lära känna nya medlemmar. Arrangörer är föregående års segrare. Kontakta Lasse Olsson (mejl: olsson.lasse@yahoo.se, telefon: 070-6236169) för mer information. Såväl nya som gamla deltagare är varmt välkomna. Årets tävling är lottad. Spelet kan börja.

Seniorernas försäsongsträning

På grund av att Kung Bore ställde till det för oss i år så tvingades vi ändra årets upplägg av seniorträningen. Istället för att som planerat förlägga vår ”kom-i-gång” träning till tre veckor, med start veckan efter påsk, så komprimerade vi det hela till en vecka.

Ett 30-tal seniorer deltog i år. Henning tycker att det nya mer komprimerade upplägget fungerade bra.

Några bilder ...

Några bilder från seniorgolfspel på på Gullbringa och Ale.

Seniorkommitténs medlemmar

Kontakta oss gärna om du har frågor, tips på förbättringar, idéer eller kritik.

Bertil Hansson (SQ).jpg

Bertil Hansson