Seniorkommitténs syfte är att arrangera aktiviteter som bidrar till ökad trivsel och gemenskap för klubbens seniorer (55+). Våra aktiviteter ska underlätta för nya medlemmar att komma in i klubbgemenskapen, samt naturligtvis för våra etablerade medlemmar att umgås med nya och gamla golfkompisar. Det gör vi i första hand genom att arrangera Seniorträning och Seniorgolf. Alla ska känna sig är lika välkomna till dessa aktiviteter. Lågt eller högt handicap spelar ingen roll. Målet är att lägga upp aktiviteterna så att de blir trivsamma för alla deltagare.

 

Aktuellt

Nästa vecka (20/8) är det dags för det årliga utbytet med Lysegården. Lysegårdstävlingen är en Ale GK tävling. Du anmäler dig till denna på vanligt sätt via MinGolf eller genom att ringa vår reception. OBSERVERA att du inte hittar denna tävling om du går via TÄVLINGAR på vår hemsida. Där finns bra tävlingar som spelas på vår bana. Missa inte detta tillfälle, det är inte så ofta som du får chansen att pröva dina vingar på en annan bana till det facila priset av 40 kr (= vår ordinarie tävlingsavgift). Deras rabatterade greenfee på banan är på vardagar 450 kr och golfhäftet gäller inte. Även denna tävling ingår i kampen om den åtråvärda titeln – Året Ale senior – på dam och herrsidan.

Veckan efter det, 27 augusti, är det månadsfinal och shotgun start. Denna gång är det en vanlig SINGELTÄVLING. Vi äter som vanligt gemensamt i väntan på prisutdelning. Fina priser väntar både för de som spelar bra och de som har god hand med fru Fortuna.

Sista tisdagen i september blir det som vanligt avslutning med resa till en annan bana. Planering pågår. Mer information om detta kommer längre fram.

 

Seniortävlingar

Hemliga - Alla.jpg

Ales seniorgolf är en klubbtävling öppen för alla seniorer (55+) med handicap upp till 36. Säsongen startar i år den 30 april med en lagtävling med shotgun start och avslutas traditionsenligt med en utflykt till en annan bana den sista veckan i september. Vi spelar normalt varje tisdag med undantag för 4 veckor i juli. I år blir det totalt 18 tävlingar, 10 tävlingar på våren och 8 på hösten. Som vanligt blir det utbyte med Gullbringa på våren och Lysegården på hösten. I de flesta tävlingar är det löpande start, där vi vanligen startar mellan 8.00 och 13.20. Allt beror naturligtvis på hur många som anmäler sig. Sista tävlingen i maj, juni och augusti är månadsfinaler där vi startar med shotgun start och avslutar med någon form av gemensam förtäring i väntan på prisutdelning. Du anmäler dig som vanligt på nätet eller genom att ringa receptionen. 

Har du ännu inte prövat Ales seniorgolf - så gör det! Du är varmt välkommen. För mer information klicka på länkarna nedan eller kontakta någon i seniorkommittén.

 

Order of Merit tävlingar

Segrare 2018 - Lennart Sjö och Lena Hultén

Vi tävlar om den åtråvärda titeln – Årets Ale senior – på dam och herrsidan. Alla singeltävlingar på Ale samt utbytestävlingarna på Gullbringa och Lystegården ingår. Här sållas agnarna från vetet - det gäller att vara uthålligt framgångsrik. Enskilda formtoppar räcker inte! Vid varje tävlingstillfälle delas poäng ut till de 10 bästa i respektive klass. Vinnare är den dam och den herre som samlar flest poäng under säsongen. Denna Order of Merit tävling kallas Ale Seniortour 2019. Vi har i år valt att pröva en ny funktion i GIT systemet som gör att alla klasserna blir så jämnstora som det möjligt, detta för att uppnå största möjliga rättvisa vid fördelning av poäng i de olika klasserna. Eclectic varianterna av Order of Merit utgår i år då intresset för dessa var väldigt svalt förra året.

Du hittar löpande ditt eget resultat om du söker upp den senaste tävlingen i GIT och väljer Order of Merit.

Tidigare års segrare:
2018: Damer - Lena Hultén (bild), Herrar - Lennart Sjöö (bild)
2017:  Damer - Eva Hermansson, Herrar - Bengt Forsell
2016:  Damer - Monika Karlsson, Herrar - Lennart Olsson
2015:  Damer - Christina Mossberg, Herrar - Björn Emegård 

 

Andra senioraktiviteter

Utanför seniorkommitténs ansvarsområde men väl med många deltagande seniorer finns seriespel och Långö Cup.

I GGFs seriespel finns tre lag där Ale seniorer är med. H60 med Kenneth Andersson som lagkapten, H70 med Lars Schüler som lagkapten och H75 med Björn Emegård som lagkapten. Dessutom har vi två lag i Hcp serien, D50+ med Margareta Miles som lagkapten och H55+ med Jan-Erik Bäckström som lagkapten. Mer information om detta hittar du på sidan Seriespel.

Långö Cup är lagtävling för tvåmanna lag. Spelform är bästboll / sämstboll. Inleds med gruppspel på våren där varje lag spelar 4-5 matcher, följt av finalspel på hösten för de mest framgångsrika lagen. Deltagarna är mogna män, där de flesta är pensionärer. Lagen lottas ihop. Matchspelet är en mycket trevlig spelform och ett effektivt sätt att komma in i klubben och lära känna nya medlemmar. Arrangörer är föregående års segrare, vilka 2018 var Ole Jensen och Ove Wester. Kontakta någon om dem om du har frågor.

 

Seniorkommitténs medlemmar

Kontakta oss gärna om du har frågor, tips på förbättringar, idéer eller kritik. 

Bertil Hansson (SQ).jpg

Bertil Hansson

Ordförande

0769-460322
bertil.a.hansson@gmail.com

G%C3%B6ran+Andersson+2.jpg

Göran Andersson

Ledamot

0706-101101
a.goran@telia.com

 
Jan-Erik Bäckström (SQ).jpg

Jan-Erik Bäckström

Ledamot

0739-135201
jeb.backstrom@telia.com

Monika+Karlsson+2.jpg

Monika Karlsson

Ledamot

0708-721899
svenmonika@telia.com

 
Sven+Karlsson+2.jpg

Sven Karlsson

Ledamot

0708-721899
svenmonika@telia.com

 
 
 

Stöd resurser

Margareta+Sultan+(SQ).jpg

Margareta Sultan

Senior Advisor

0303-16810
sultan.margareta@telia.com

Ulf+Lantz+(SQ).jpg

Ulf Lantz

Senior Advisor

0703-481477
ulf.lantz@telia.com