Seniorkommitténs syfte är att arrangera aktiviteter som bidrar till ökad trivsel och gemenskap för klubbens seniorer (55+). Våra aktiviteter ska underlätta för nya medlemmar att komma in i klubbgemenskapen, samt naturligtvis för våra etablerade medlemmar att umgås med nya och gamla golfkompisar. Det gör vi i första hand genom att arrangera Seniorträning och Seniorgolf. Alla ska känna sig är lika välkomna till dessa aktiviteter. Lågt eller högt handicap spelar ingen roll. Målet är att lägga upp aktiviteterna så att de blir trivsamma för alla deltagare.

 

Aktuellt

Vi fortsätter 2018 med i stort sett samma upplägg som förra året. Några mindre ändringar kommer att göras, vilka de är återkommer vi till när säsongen närmar sig.

  • Säsongen startar med gruppträning under ledning av vår pro Henning Lundström.  
  • Basen i verksamheten blir våra 18 seniorgolftävlingar
  • Vi hoppas att antalet medlemmar som spelar seniorgolf ska fortsätta att öka och att våra seniorer ska vara minst lika flitiga som förra året. Lika viktigt som det är att våra redan etablerade seniorgolfare ska trivas och fortsätta spela är det att få med lite nya ansikten. Målet är att fylla på med minst 10 % nya deltagare.
  • Vi siktar på totalt 5 shotgun tävlingar (som 2017); Säsongsstarten, månadsfinalerna och vår säsongs avslutningsresa.
  • Vi planerar för två utbyten med andra klubbar då de spelar på vår bana och vi på deras
  • Säsongen avslutas med resa och spel till en annan bana
  • Vi kommer att tävla om den åtråvärda titeln – Årets seniorgolfare - på dam och herrsidan. För att komma i fråga här krävs flitigt deltagande och en stabil hög nivå
 

Seniorträning

DSC_1628.JPG

Vi erbjuder även i år vår populära "kom-i-gång" träning för seniorer. Den består som förra året av tre avsnitt fördelat på sving, närspel och puttning. Vi startar v14 med sving, fortsätter v15 med närspel och avslutar med puttning under v16. Varje vecka kommer det att finnas totalt 8 lektionspass att välja mellan. Du sätter ihop ditt eget paket genom att boka in dig till de lektioner som du önskar delta i. Kostnaden är 150 kr per tillfälle, vilket innebär 450 kr för hela paketet. För att göra träningen mer personlig så är vi maximalt 6 personer i varje grupp. 

Tveka inte att anmäla dig till passen nedan! Först till kvarn gäller! Vi kan alla förbättra oss utifrån vår egen förmåga. Visst är det mycket roligare att spela golf de gånger som svingen sitter och puttarna går i. Tänk på att även små förändringar kan göra underverk!  

Blir lektionerna fulltecknade så fyller Henning på med ytterligare lektionstillfällen under vecka 17. 

Du anmäler dig på hemsidan genom att klicka på: Utbildning-Lektioner. Därifrån loggar du sedan in dig i klubbens lektionsbokningssystem – ProPlanner - och väljer de kurser du önskar deltaga i. Får du problem är du naturligtvis alltid välkommen att ringa receptionen (0303-336033) så får du hjälp.  

Seniorträningsschema 2018.jpg
 

Seniortävlingar

Ales seniorgolf är en klubbtävling öppen för alla seniorer (55+) med handicap upp till 36. Säsongen startar i år den 24 april med en lagtävling med shotgun start och avslutas traditionsenligt med en utflykt till en annan bana den sista veckan i september. Vi spelar varje tisdag med undantag för 4 veckor i juli och Första maj som i år infaller på en tisdag.  

Vi kommer att ha två utbyten med andra klubbar då de spelar på vår bana och vi på deras. Eftersom vi vill värna om den goda relation som vi har byggt upp med våra utbytesklubbar så blir det troligen även i år utbyte med Gullbringa på våren och Lysegården på hösten. 

I de flesta tävlingar är det löpande start, där vi vanligen startar mellan 8.00 och 12.50. Allt beror naturligtvis på hur många som anmäler sig. Sista tävlingen i maj, juni och augusti är månadsfinaler där vi startar med shotgun start och avslutar med någon form av gemensam förtäring i väntan på prisutdelning. Du anmäler dig som vanligt på nätet via vår Tävlingsida, Svenska Golf eller genom att ringa receptionen. 

Har du ännu inte prövat Ales seniorgolf - så gör det! Du är varmt välkommen. För mer information klicka på länkarna nedan.

 

Order of Merit tävlingar

Vi tävlar som tidigare år om den åtråvärda titeln – Årets Ale senior – på dam och herrsidan. Alla singeltävlingar på Ale samt utbytestävlingarna på Gullbringa och Lystegården ingår. Här sållas agnarna från vetet - det gäller att vara uthålligt framgångsrik. Enskilda formtoppar räcker inte! Vid varje tävlingstillfälle delas poäng ut till de 10 bästa i respektive klass. Vinnare är den dam och den herre som samlar flest poäng under säsongen. Denna Order of Merit tävling kallas Ale Seniortour 2018.

Vi har i år lagt till ett par nya spännande tävlingsformer som kallas Eclectic. Här tävlar du i första hand mot dig själv. Det hela går till så att det bästa resultatet, netto och brutto, för varje hål under singeltävlingarna på Ale bygger ditt resultat. Dessa tävlingar heter Ale Eclectic Brutto 2018 och Ale Eclectic Netto 2018.

Du kan följa resultatutvecklingen genom att söka upp den senaste tävlingen i GIT och välja Order of Merit. Där kan du se ställningen i alla tre tävlingsformerna. Är du är nyfiken på att titta närmare på hur det funkar? Sök då upp förra årets sista seniorgolftävling på Ale, så hittar du resultatet för 2017 även för Eclectic tävlingarna.   

Tidigare års segrare:
2017:  Damer - Eva Hermansson, Herrar - Bengt Forsell
2016:  Damer - Monica Carlsson, Herrar - Lennart Olsson
2015:  Damer - Christina Mossberg, Herrar - Björn Emegård

 

Seniorernas höstresa

Du kanske undrar vad som har hänt med den Hemliga resan. Pga. att det i vår uppkopplade värld är i det närmaste omöjligt att hålla resmålet hemligt, så har vi döpt om aktiviteten till Seniorernas höstresa. I övrigt är allt som vanligt. Vi bussas till en annan bana, vi fikar, vi spelar golf, vi äter middag och vi avslutar med det stora prisregnet. Vart vi åker i år vet i dagsläget ingen. Hur anmäler man sig? Var inte orolig, vi lovar att återkomma med mer information i god tid innan anmälan öppnar.

 

Några bilder ...

 

 

Det känns långt till våren så här i februari när vi har skidspår på golfbanan.

Men det ska säkert bli sommar och sol i år också.

I väntan på det kan du titta på några bilder från seniorgolfspel på på Gullbringa och Ale. 

 

Seniorkommitténs medlemmar

Kontakta oss gärna om du har frågor, tips på förbättringar, idéer eller kritik. 

Bertil Hansson (SQ).jpg

Bertil Hansson

Ordförande

0769-460322
bertil.a.hansson@gmail.com

Margareta Sultan (SQ).jpg

Margareta Sultan

Ledamot

0303-16810
sultan.margareta@telia.com

 
Jan-Erik Bäckström (SQ).jpg

Jan-Erik Bäckström

Ledamot

0739-135201
jeb.backstrom@telia.com

Ulf Lantz (SQ).jpg

Ulf Lantz

Ledamot

0703-481477
ulf.lantz@telia.com