Seniorkommitténs syfte är att arrangera aktiviteter som bidrar till ökad trivsel och gemenskap för klubbens seniorer (55+). Våra aktiviteter ska underlätta för nya medlemmar att komma in i klubbgemenskapen, samt naturligtvis för våra etablerade medlemmar att umgås med nya och gamla golfkompisar. Det gör vi i första hand genom att arrangera Seniorträning och Seniorgolf. Alla ska känna sig är lika välkomna till dessa aktiviteter. Lågt eller högt handicap spelar ingen roll. Målet är att lägga upp aktiviteterna så att de blir trivsamma för alla deltagare.

 

Då var det slut för i år

DSC09326.jpg

Vad fort det har gått. Då är säsongen redan över. Vilken fin avslutningsresa vi fick. Hela 87 deltagare och ett helt okey höstväder. Resa med dubbeldäckare. Spel på Vara-Bjertorps fina bana. Middag och prisutdelning på Bjertorp slott går heller inte av för hackor. Ett stort tack till Monika och Sven Karlsson som har arrangerat resan. De har lagt mycket tid på att utvärdera en mängd olika alternativ för transport, golfspel och mat. Jättebra jobbat! Nedan ser ni lite mer text och bild från resan och säsongen.

Årets säsong: Vi spelade 16 tävlingar. Tre färre än de åren då vi har spelat flest. Det beror dels på att vi startade säsongen en vecka senare efter önskemål från greenkeeper Anders Eriksson, samt också beroende på att vi drabbades av åska och regn vid två tillfällen som gjorde att vi fick bryta tävlingarna. Så vädermässigt, med en kall vår och en blöt höst, har det varit rätt utmanande för både deltagare och arrangörer. Trotts det så har vi i snitt varit 81 deltagare per tävling. Rekord för seniorgolfen. 136 Ale seniorer har spelat seniorgolf i år. Många är mycket flitiga och är med mer eller mindre varje gång. I år var det 11 seniorer som var med alla 16 gångerna. Däribland 87 årige Alvar Olsson. Imponerande! Som flest var vi 94 deltagare. Kanske vi kommer att passera 100 vi något tillfälle nästa år? Klicka på denna länk om du vill ha lite mer information om säsongen som har gått.

DSC09320.jpg

Seniorkommittén tackar alla goa Aleseniorer för den här säsongen.
Som bekant är det gästerna som gör festen! Ni är toppen!

Och tack för alla pengar som har strömmat in. Kamrer Bäckstöm och övriga i kommittén är överraskade och mycket tacksamma. I år överger vi Ales konferensrum och har vårt säsongsavstämningsmöte under trivsamma former på lokal!

 

Höstresan

Transport i dubbeldäckare, spel på Vara-Bjertorps golfklubb och middag på Bjertorps slott. Monika och Sven hade komponerat en fin anrättning. Lite oroliga var vi. Skulle vi få ihop ekonomin? Vill ville inte höja priset. Det var nödvändigt att fylla bussen får att få ekonomin i hamn. Det visade sig att kommittén oroade sig helt i onödan. Hela 87 anmälde sig. Också vårt andra orosmoln, det regniga höstvädret, kom på skam och vi fick ett helt okey höstväder. Så gööött.

Vara-Bjertorp 2.jpg
DSC09283.jpg
DSC09285.jpg
DSC09286.jpg

Anders från klubben hade genomgång med oss inför rundan. Vi skulle spela 4-manna scramble med shotgun start.

DSC09289.jpg
DSC09293.jpg
DSC09297.jpg

Avslutningsmiddag på slottet. Härlig miljö, vita dukar på borden, god mat och trevligt sällskap, vad mer kan man önska. När maten ätits upp och kaffet kom på borden så började den stora prisfesten. Först skulle pristagarna i dagens tävling belönas, därefter de som utmärkt sig under säsongen och till sist fick övriga en chans om de hade god hand med fru Fortuna.

DSC09308.jpg

Omöjlige herr Massers lag vann på strålande 69 slag brutto och 58 netto. Laget bestod förutom Ingvar av Margareta Hansson, Eva Hermansson och Per-Arne Lidarp.

DSC09306.jpg

Tvåa kom kamrer Jan-Erik Bäckströms lag som noterade 73 brutto och 60 netto. Hans lagkompisar var Monika Karlsson, Ann-Louise Eriksson och Conny Bryfors

DSC09305.jpg

Team Bo Johansson knep tredje platsen Deras resultat var 74 brutto och 60 netto. Hans lagkompisar var Sten Öberg, Elisabeth Bryfors och Göran Wassberg

DSC09304.jpg

Fyra kom lag Reimond Björk som noterade 74 brutto och 62 netto. Hans lagkompisar var Gerd Elfving, Gunilla Bäckström och Boo Baeckström

DSC09310.jpg

Denna trogna skara har deltagit vid alla tävlingstillfällen. Ni och alla andra stammisar ger oss i kommittén så mycket energi och glädje. Då känns det lätt att bära alla timmar vi lägger ner.

De är:
Främst: Hans Olsson, Ingvar Masser, Kurt Samuelsson

Mitten: Bengt-Göran Andersson, Tomas Olsson, Alvar Olsson, Eva och Christer Hermansson

Överst: Jan-Erik Fridén, Kaj Håkansson samt kommitténs egen Sven Karlsson

DSC09312.jpg
DSC09313.jpg
DSC09314.jpg

Några utmärker sig på många sätt:). Ingvar Masser bland annat genom att notera den lägsta bruttoscoren för säsongen med 78 slag från tee 59, Lisbeth Nymoen genom att notera lägsta bruttoscoren på damsidan med 85 slag och vår glade och duktige rookie Thomas Gustavsson genom att notera årets lägsta nettoscore på 68 slag.

 

Order of Merit

Så till säsongens finaste pris! Alla singeltävlingar på Ale samt utbytestävlingarna på Gullbringa och Lystegården ingår. Här sållas agnarna från vetet - det gäller att vara uthålligt framgångsrik. Enskilda formtoppar räcker inte! Vid varje tävlingstillfälle delas poäng ut till de 10 bästa i respektive klass. Vinnare är den dam och den herre som samlar flest poäng under säsongen.

DSC09317.jpg

Dessa glad och duktiga seniorer är de som spelat bäst under säsongen. Ann-Louise har spelat väldigt jämnt under säsongen och var tämligen ohotad i slutet av säsongen. Medan herrklassen var oviss ända in i kaklet.

Årets pristagare (från vänster):

Lennart Sjöö, förra årets vinnare, i år tvåa i herrklassen på 75 poäng.
Lisbeth Nymoen, tvåa i damklassen på 35 poäng
Ann-Louise Eriksson, överlägsen segrare i damklassen med 59 poäng
Thomas Gustavsson, rookie och segrare i herrklassen på 76 poäng
Ulla Hjalmarsson, trea i damklassen på 35 poäng
Jan-Erik Fridén, slutade trea i herrklassen på 73 poäng

Ett stort grattis till er alla. Ann-Louise och Thomas kan nu kalla sig årets Ale Seniorer

Tidigare års segrare:
2018: Damer - Lena Hultén, Herrar - Lennart Sjöö
2017:  Damer - Eva Hermansson, Herrar - Bengt Forsell
2016:  Damer - Monika Karlsson, Herrar - Lennart Olsson
2015:  Damer - Christina Mossberg, Herrar - Björn Emegård 

 

Information om våra seniortävlingar

Hemliga - Alla.jpg

Ales seniorgolf är en klubbtävling öppen för alla seniorer (55+) med handicap upp till 36. Säsongen startar i år den 30 april med en lagtävling med shotgun start och avslutas traditionsenligt med en utflykt till en annan bana den sista veckan i september. Vi spelar normalt varje tisdag med undantag för 4 veckor i juli. I år blir det totalt 18 tävlingar, 10 tävlingar på våren och 8 på hösten. Som vanligt blir det utbyte med Gullbringa på våren och Lysegården på hösten. I de flesta tävlingar är det löpande start, där vi vanligen startar mellan 8.00 och 13.20. Allt beror naturligtvis på hur många som anmäler sig. Sista tävlingen i maj, juni och augusti är månadsfinaler där vi startar med shotgun start och avslutar med någon form av gemensam förtäring i väntan på prisutdelning. Du anmäler dig som vanligt på nätet eller genom att ringa receptionen. 

Har du ännu inte prövat Ales seniorgolf - så gör det! Du är varmt välkommen. För mer information klicka på länkarna nedan eller kontakta någon i seniorkommittén.

 

Andra senioraktiviteter

Utanför seniorkommitténs ansvarsområde men väl med många deltagande seniorer finns seriespel och Långö Cup.

I GGFs seriespel finns tre lag där Ale seniorer är med. H60 med Kenneth Andersson som lagkapten, H70 med Lars Schüler som lagkapten och H75 med Björn Emegård som lagkapten. Dessutom har vi två lag i Hcp serien, D50+ med Margareta Miles som lagkapten och H55+ med Jan-Erik Bäckström som lagkapten. Mer information om detta hittar du på sidan Seriespel. Vi gratulerar H70 laget som vann sin serie.

Långö Cup är lagtävling för tvåmanna lag. Spelform är bästboll / sämstboll. Inleds med gruppspel på våren där varje lag spelar 4-5 matcher, följt av finalspel på hösten för de mest framgångsrika lagen. Deltagarna är mogna män, där de flesta är pensionärer. Lagen lottas ihop. Matchspelet är en mycket trevlig spelform och ett effektivt sätt att komma in i klubben och lära känna nya medlemmar. Arrangörer är föregående års segrare. Vi gratulerar lag Bäckström/Tilly till årets seger. Kontakta någon om dem om du har frågor.

 

Seniorkommitténs medlemmar

Kontakta oss gärna om du har frågor, tips på förbättringar, idéer eller kritik. 

Bertil Hansson (SQ).jpg

Bertil Hansson

Ordförande

0769-460322
bertil.a.hansson@gmail.com

G%C3%B6ran+Andersson+2.jpg

Göran Andersson

Ledamot

0706-101101
a.goran@telia.com

 
Jan-Erik Bäckström (SQ).jpg

Jan-Erik Bäckström

Ledamot

0739-135201
jeb.backstrom@telia.com

Monika+Karlsson+2.jpg

Monika Karlsson

Ledamot

0708-721899
svenmonika@telia.com

 
Sven+Karlsson+2.jpg

Sven Karlsson

Ledamot

0708-721899
svenmonika@telia.com