Seniorkommitténs syfte är att arrangera aktiviteter som bidrar till ökad trivsel och gemenskap för klubbens seniorer (55+). Våra aktiviteter ska underlätta för nya medlemmar att komma in i klubbgemenskapen, samt naturligtvis för våra etablerade medlemmar att umgås med nya och gamla golfkompisar. Det gör vi i första hand genom att arrangera Seniorträning och Seniorgolf. Alla ska känna sig är lika välkomna till dessa aktiviteter. Lågt eller högt handicap spelar ingen roll. Målet är att lägga upp aktiviteterna så att de blir trivsamma för alla deltagare.

Nästa vecka - 25 juni

Nästa tisdag, 25 juni, har vi stor månadsfinal. Denna gång är det en lagtävling med shotgun start. Vi spelar scramble, dvs alla slår ut, laget väljer bästa boll, alla slår därifrån, osv till bollen är i hål. Mycket trevlig spelform, där man snabbt glömmer de dåliga slagen och gemensamt firar de bra. Lagen lottas så att laghandicapet blir jämnast möjliga. Damerna slår ut från tee 43 och herrarna från tee 54. Vilket innebär att det denna gång är en ovanligt stor fördel att ha med damer i laget. Alla spelarna måste bidra med minst 2 utslag var.

Efter tävlingen samlas vi i restaurangen för gemensam lunch med efterföljande prisutdelning. Som vanligt har alla närvarande vid prisutdelningen chansen till fina utlottningspriser.

Ska vi denna gång spränga taket på 100 deltagare i en seniorgolftävling? Vem vet! Antingen du tillhör den trogna skaran av seniorgolfare eller ännu ej har prövat så är du lika välkommen. Alla årsrika medlemmar med ålder 55+, med handicap 36 eller lägre kan deltaga. Tävlingsavgift: 120 kr med mat, 40 kr utan mat.

Varmt välkommen!

Seniorgolf 8 - 18 juni

Seniorgolf 2019-8.jpg

Prognosen såg inte alldeles lovande ut den här veckan heller. Det kanske skrämde bort några, men vi var ändå hela 73 startande. Inte dåligt.

De tidigt startande fick ett par rejäla skurar på sig medan de sent startande hade ett förträffligt golfväder. Så är det ju i en utomhussport som golf, de yttre förutsättningarna kan variera kraftigt. Som syns på bilden så sken solen då sista bollens Jerry Larsson och Jan-Erik Bäckström tackade för god match.

Ingvar Masser spelade bländande golf och gick runt på 78 brutto (69 netto) och vann förstås A-klassen på detta. Bertil Hansson vann B-klassen på 75 netto och Roger Källvik C-klassen på 77 netto. Närmast hål var Kent-Ole Nielsen vars boll stannade 230 cm från hålet.

Seniortävlingar

Hemliga - Alla.jpg

Ales seniorgolf är en klubbtävling öppen för alla seniorer (55+) med handicap upp till 36. Säsongen startar i år den 30 april med en lagtävling med shotgun start och avslutas traditionsenligt med en utflykt till en annan bana den sista veckan i september. Vi spelar normalt varje tisdag med undantag för 4 veckor i juli. I år blir det totalt 18 tävlingar, 10 tävlingar på våren och 8 på hösten. Som vanligt blir det utbyte med Gullbringa på våren och Lysegården på hösten. I de flesta tävlingar är det löpande start, där vi vanligen startar mellan 8.00 och 13.20. Allt beror naturligtvis på hur många som anmäler sig. Sista tävlingen i maj, juni och augusti är månadsfinaler där vi startar med shotgun start och avslutar med någon form av gemensam förtäring i väntan på prisutdelning. Du anmäler dig som vanligt på nätet eller genom att ringa receptionen.

Har du ännu inte prövat Ales seniorgolf - så gör det! Du är varmt välkommen. För mer information klicka på länkarna nedan eller kontakta någon i seniorkommittén.

Order of Merit tävlingar

Segrare 2018 - Lennart Sjö och Lena Hultén

Vi kommer naturligtvis att fortsätta att tävla om den åtråvärda titeln – Årets Ale senior – på dam och herrsidan. Alla singeltävlingar på Ale samt utbytestävlingarna på Gullbringa och Lystegården ingår. Här sållas agnarna från vetet - det gäller att vara uthålligt framgångsrik. Enskilda formtoppar räcker inte! Vid varje tävlingstillfälle delas poäng ut till de 10 bästa i respektive klass. Vinnare är den dam och den herre som samlar flest poäng under säsongen. Denna Order of Merit tävling kallas Ale Seniortour 2019. Vi har i år valt att pröva en ny funktion i GIT systemet som gör att alla klasserna blir så jämnstora som det möjligt, detta för att uppnå största möjliga rättvisa vid fördelning av poäng i de olika klasserna. Eclectic varianterna av Order of Merit utgår i år då intresset för dessa var väldigt svalt förra året.

Du hittar löpande ditt eget resultat om du söker upp den senaste tävlingen i GIT och väljer Order of Merit.

Tidigare års segrare:
2018: Damer - Lena Hultén (bild), Herrar - Lennart Sjöö (bild)
2017:  Damer - Eva Hermansson, Herrar - Bengt Forsell
2016:  Damer - Monika Karlsson, Herrar - Lennart Olsson
2015:  Damer - Christina Mossberg, Herrar - Björn Emegård

Andra senioraktiviteter

Utanför seniorkommitténs ansvarsområde men väl med många deltagande seniorer finns seriespel och Långö Cup.

I GGFs seriespel finns tre lag där Ale seniorer är med. H60 med Kenneth Andersson som lagkapten, H70 med Lars Schüler som lagkapten och H75 med Björn Emegård som lagkapten. Dessutom har vi två lag i Hcp serien, D50+ med Margareta Miles som lagkapten och H55+ med Jan-Erik Bäckström som lagkapten. Mer information om detta hittar du på sidan Seriespel.

Långö Cup är lagtävling för tvåmanna lag. Spelform är bästboll / sämstboll. Inleds med gruppspel på våren där varje lag spelar 4-5 matcher, följt av finalspel på hösten för de mest framgångsrika lagen. Deltagarna är mogna män, där de flesta är pensionärer. Lagen lottas ihop. Matchspelet är en mycket trevlig spelform och ett effektivt sätt att komma in i klubben och lära känna nya medlemmar. Arrangörer är föregående års segrare, vilka 2018 var Ole Jensen och Ove Wester. Kontakta någon om dem om du har frågor.

Seniorkommitténs medlemmar

Kontakta oss gärna om du har frågor, tips på förbättringar, idéer eller kritik.

Bertil Hansson (SQ).jpg

Bertil Hansson