Årets säsong

Nedan lite text och bilder från årets seniorgolfsäsong.

Seniorgolf 7 - 11 juni

IMG_5030.JPG

79 tappra deltagare i en utmanande väderlek. Det är verkligen tåga i Ales seniorer. Regnmolnen kom och gick mest hela dagen. Första bollarna klarade sig bäst, medan de sista bollarna hade det kämpigast. Alla fick nog sin beskärda del av våtvaran. Lisbeth Nymoen vann A-klassen på 74 netto, Jan-Erik Fridén B-klassen på 72 netto och Ulla Berglund C-klassen på 71 netto. Närmast hål var Lars Schüler vars boll stannade 61 cm från hålet.

Seniorgolf 6 - 4 juni

83 deltagare, strålande sol och obefintlig vind. En fin golfdag med andra ord. Stig Larsson (Nol) vann A-klassen på 70 netto, Stig-Lennart Karlsson B-klassen på 74 netto och Christer Hermansson C-klassen på 73 netto. Närmast hål var Jan-Erik Bäckström var boll stannade 1,5 m från hålet.

Seniorgolf 5 - 28 maj - Månadsfinal - Shotgun

IMG_4952.JPG

Hela 91 deltagare vid årets första månadsfinal. Kylan håller i sig, men regnmolnen höll sig borta och solen kämpade sig fram ett tag. Vilket gör att vi får summera vädret som rätt OK ändå, även om vi längtar efter sol, värme och shorts.

En formstark trio höll sig framme. Håkan Andreasson segrade i A-klassen, Jan-Erik Fridén i B-klassen och Thomas Gustavsson i C-klassen. Efter tävlingen följde lunch och prisutdelning. Många blev belönande då vi numera delar ut alla priser i samband med våra månadsfinaler. Som vanligt avslutades det hela med den så viktiga lottdragning på scorekorten. Ett antal väl valda vinpaket tillsammans med presentkort från COOP fann lyckliga vinnare.

Gullbringas seniore på Ale - 21 maj

Som vanligt var de många seniorer från Gullbringa som tog tillfället i akt och spelade på vår fina bana. Allt gick bra och våra gäster var nöjda.

Seniorgolfutbyte med Gullbringa - 20 maj

67 Ale GK medlemmar testade Gullbringas blå och röda bana med varierande resultat. Bäst spelade Thomas Gustavsson med 39 poäng och Per-Arne Lidarp med 36 poäng. Eftersom många spelade dåligt blev CBA -2/RO, vilket innebär att båda fick rejäla sänkningar av sitt handicap eftersom gränsen då förskjuts 2 steg neråt. Se nedan om CBA. De första bollarna fick lite regn på sig, men sedan klarnade det upp och blev riktigt fin väder.

Buffertzonen kan som mest förskjutas två steg nedåt (CBA -2). Spelades banan under extremt svåra förhållanden kan CBA få värdet -2/RO vilket innebär att enbart sänkningsscorer registreras och höjningsscorer nedanför buffertzonen inte påverkar den exakta handicapen.

Seniorgolftävling 3 - 14 maj

Än har kylan inte släppt taget riktig. Vi kunde dock starta som planerat kl. 8, fast det var osäkert in i det sista enligt greenkeeper Eriksson. Det blev en bra tävling med hela 91 deltagare. Bästa resultat denna gång hade Thomas Asp som slog till med en 69:a. Grattis! Närmast hål var Veronica Jönsson vars boll stannade 123 cm från hål.

Första singel tävlingen - 7 maj - RIKTIGT KALLT!

Växlande väder är det verkligen. Förra veckan sol och +20 grader. Idag nollgradigt och uppskjuten start. Det tog en timma innan greenkeeper Anders Eriksson gav klartecken till start så det blev start kl. 9 istället för kl. 8. Det var ett gäng frusna golfare som stod och väntade på sin tur. På bilden är det första paret ut, Lennart Nilsson och Kaj Håkansson. Många bra resultat noterades i det kalla vädret. Allra bäst spelade Lennart Sjöö i A-klassen som gick runt på 73 netto. Sedan var det en del som hade lite oflyt med stutsarna och då rinner ju resulatet gärna iväg.

Det var också första tävlingen som tävlingsledare för våra nya kommittémedlemmar Göran Andersson, Monika och Sven Karlsson. De skötte det hela med glans, så klart!

IMG_4854.JPG

Valborgsmässoafton - Vilken primiär

Då är vi igång! Att det kan vara sådan skillnad mellan åren. Förra året startade vi visserligen en vecka tidigare, men då öppnade vår premiärtävling banan och det var risk för frost. I år är det närmast värmebölja och en mycket fin bana för årstiden. Greenerna är fantastiska. En stor eloge till vår banpersonal som sköter den så jättebra. Det är något visst med att inleda säsongen med ett lagspel, alla hjälps åt och det gemensamma målet är tydligt. Bollen ska i hål! Det spelar ingen roll vem i laget som gör det. Alla missar och alla slår bra slag. Några undrade varför damerna ska slå ut från tee 43.

Anledningen är att avståndet mellan tee 54 och tee 49 inte speglar den normala skillnaden i slaglängd mellan damer och herrar. I och med tee 43 så ges damerna en fördel från tee, som de normalt inte har vid inspel och transportslag. Detta gör att mixade lag är bäst. Så vill vi ha det.

Vilken fin uppslutning! Hela 88 deltagare är fantastiskt, trots att tävlingen gick av stapeln på Valborgsmässoafton då säkert några i vanliga fall fixar med kalas kläderna istället för att spela golf. Det märks tydligt att många inte hade förvarat golfbagen i garaget hela vintern, utan baggarna hade nog istället avverkat ett stort antal flygmil. Resultaten var fantastiska. De allra flesta lagen spelade banan på eller klart under vår banas par. Allra bäst spelade lag Kent-Ole Nielsen med Kent-Ole, Ewa Nyman, Conny Bryfors och Ingemar Ekelund i laget. Vad sägs om 66 brutto, 58 netto och 50 poäng.

Om oss i Alekuriren

Artikel Alekuriren V19.JPG