Årets säsong

 

Seniorgolf 18 - Seniorernas höstresa

Artikel alekuriren.JPG

Vad fort det har gått. Då är säsongen redan över. Vilken fin avslutningsresa vi fick. Hela 87 deltagare och ett helt okey höstväder. Resa med dubbeldäckare. Spel på Vara-Bjertorps fina bana. Middag och prisutdelning på Bjertorp slott går heller inte av för hackor.

Och artikel i Alekuriren!

 

Seniorgolf 17 - 17 september

Sista seniorgolfen på Ale för säsongen. OK väder. Gott! 82 deltagare och en häftig kamp om segern i vår totaltävling.

Lennart Sjöö, med som vanligt strålande höstform, vann A-klassen på 72 netto, Sigvard Sundelid B-klassen på 73 netto och Ulla Hjalmarsson C-klassen på 73 netto. Thomas Gustavsson kom fyra i B-klassen och kunde därmed bärga segern i vår totaltävling på herrsisdan. Lennart Sjöö var nästan ikapp. Till slut skiljde endast en poäng. På damsidan hade Ann-Louise Eriksson redan bärgat segern sedan tidigare. Däremot blev det omkastningar i kampen om andra och tredje platserna.

 

Seniorgolf 16 - 10 september

Återigen var det en kamp mot lågtrycken som ligger i attackbana mot oss mest hela tiden. Tävlingsledare Göran Andersson hade mycket att stå i. Var banan för blöt för bilar, skulle vi kunna spela över huvud taget, skulle vi avblåsa tävlingen redan dagen innan pga att banan var ospelbar. Göran hade löpande kontakt med vår greenkeeper Anders under måndagen och var där redan vid 6 tiden på morgonen på tävlingsdagen för att konferera med Anders. Det mullrade rejält söder om banan med åska och regn. Som tur var klarade sig Alfhem hyfsat bra. Deras gemensamma beslut blev att skjuta starten 30 minuter. Anders, vilken kille, åkte ut och flyttade flaggorna på några hål för att underlätta puttningen. Efter hand lättade det upp och det blev en riktigt fin golfdag.  

Hela 75 personer kom till start. Det är verkligen tåga i Ale seniorerna. Ett återbud pga sjukdom fick vi. Det känns verkligen bra, då det läggs ner så mycket tid från kommittén för att arrangera tävlingarna.  

Vi gratulerar Lars Schüler som vann A-klassen på 71 netto, Kenneth Browall som vann B-klassen på 72 netto och Roger Källvik som vann C-klassen på 73 netto. Närmast hål var Ingemar Eklund vars boll stannade 160 ch från hål.

 

Seniorgolf 15 - 3 september - Avbruten

IMG_5511.JPG

Vädrets makter är inte med oss i år. Till de 75 deltagarnas stora besikelse fick vi återigen bryta pga regn och ospelbar bana.

Bilden - delar av kommittén tillsammans med några blöta och besvikan deltagare.

Vi får ta nya tag nästa vecka. Hoppas att vi kan få ett uppehåll från den massiva attacken från alla lågtryck.

 

Seniorgolf 14 - 27 augusti - Månadsfinal - Shotgun

I väntan på prisutdelningen

I väntan på prisutdelningen

Månadsfinal. Singeltävling med shotgun start. 85 deltagare. Strålande väder. God mat. Prisutdelning till pristagare i denna och tidigare tävlingar. Samt den traditionella utlottningen av priser till de med bäst hand med fru Fortuna. A-klassen denna tävling vanns av Björn Lundgren på 71 netto, B-klassen av Kent Lager på 74 netto och Göran Wassvik C-klassen på 75-netto.

Vi passade också på tillfället att informera om Höstresan. Monika och Sven Karlsson har lagt ner ett fantastiskt jobb på att finna ett bra upplägg. Bussresa med dubbeldäckare, fika, spel på Vara-Bjertorp och middag på Bjertorpsslott är svårslaget.

 

Seniorgolf 13 - Ale på Lysegården

Prognosen såg hur dyster ut som helst med mycket regn. Vilket gissningsvis skrämde bort en del medlemmar från att åka till Lysegården. Till de 61 tappra deltagarnas lycka så hade meteorologerna fel denna gången. Lite blöt bana men helt OK väder. Ingvar Masser vann A-klassen på 72 netto, Per-Arne Lidarp B-klassen på 75-netto och Thomas Gustafsson C-klassen på 71 netto.

 

Seniorgolf 12 - 13 augusti

Hela 94 startande. Vädret var OK med lite utmanande vind. Åke Wall vann A-klassen på 71 netto, Thomas Gustavsson B-klassen på 69 netto och Christer Hermansson C-klassen på 72 netto.

 

Seniorgolf 11 - 6 augusti - Avbruten

Blixt och dunder. Vi fick avbryta tävlingen. 71 anmälda

 

Seniorgolf 10 - 2 juli

Spelkompisar - Alvar och Hans Olsson

Spelkompisar - Alvar och Hans Olsson

Vädret är lite fram och tillbaka i år. Prognosen såg osäker ut, det skrämde säker bort några, men ändå hela 75 startande. Många bollar klarade sig i stort sett utan regn, medan de i slutet av fältet fick en rejäl skur på sig. Flera bra resultat noterades. Så är ju banan också superfin. Årets bästa rull. Jättesnabba greener. Håkan Andreasson vann A-klassen på 73 netto, Kent Lager B-klassen på 70 netto och evigt unge 87 årige Alvar Olsson vann C-klassen på 72 netto. Web-redaktören, som hade den stora äran att spela med Alvar idag, är grymt imponerad. Så pigg, rask, trevlig och duktig!!!

Det är jämnt i toppen av Order-of-Mertit på herrsidan. Jan-Erik Fridén har 52 poäng, Håkan Andreasson har 49 poäng och förra årets segrare Lennart Sjöö ligger trea på 45 poäng. På damsidan har Ann-Louise Erksson en betryggande ledning. Men, det är ännu många poäng att spela om.

 

Seniorgolf 9 - 25 juni

Denna gång var det lagtävling, fyrmanna scramble med shotgunstart. Vi var hela 92 deltagare. Vädret var toppenfint och vår bana är superfin, vad mer kan man önska. Ett stort antal birdies producerades och många lag spelade riktigt bra. Hela 13 av 23 lag spelade under vår banas par, dvs 71 eller lägre. Så går det när man hjäps åt och när man kan sortera bort skitslagen. Kent-Ole Nielsens lag innehållande Anne Frenning, Johnny Bouvin och Sven Karlsson var allra bäst. De fick ihop 50 poäng. Närmast hål stannade Bo Johanssons boll.

 

Seniorgolf 8 - 18 juni

Seniorgolf 2019-8.jpg

Prognosen såg inte alldeles lovande ut den här veckan heller. Det kanske skrämde bort några, men vi var ändå hela 73 startande. Inte dåligt.

De tidigt startande fick ett par rejäla skurar på sig medan de sent startande hade ett förträffligt golfväder. Så är det ju i en utomhussport som golf, de yttre förutsättningarna kan variera kraftigt. Som syns på bilden så sken solen då sista bollens Jerry Larsson och Jan-Erik Bäckström tackade för god match.

Ingvar Masser spelade bländande golf och gick runt på 78 brutto (69 netto) och vann förstås A-klassen på detta. Bertil Hansson vann B-klassen på 75 netto och Roger Källvik C-klassen på 77 netto. Närmast hål var Kent-Ole Nielsen vars boll stannade 230 cm från hålet.

 

Seniorgolf 7 - 11 juni

IMG_5030.JPG

79 tappra deltagare i en utmanande väderlek. Det är verkligen tåga i Ales seniorer. Regnmolnen kom och gick mest hela dagen. Första bollarna klarade sig bäst, medan de sista bollarna hade det kämpigast. Alla fick nog sin beskärda del av våtvaran. Lisbeth Nymoen vann A-klassen på 74 netto, Jan-Erik Fridén B-klassen på 72 netto och Ulla Berglund C-klassen på 71 netto. Närmast hål var Lars Schüler vars boll stannade 61 cm från hålet.


Seniorgolf 6 - 4 juni

83 deltagare, strålande sol och obefintlig vind. En fin golfdag med andra ord. Stig Larsson (Nol) vann A-klassen på 70 netto, Stig-Lennart Karlsson B-klassen på 74 netto och Christer Hermansson C-klassen på 73 netto. Närmast hål var Jan-Erik Bäckström var boll stannade 1,5 m från hålet.

Seniorgolf 5 - 28 maj - Månadsfinal - Shotgun

IMG_4952.JPG

Hela 91 deltagare vid årets första månadsfinal. Kylan håller i sig, men regnmolnen höll sig borta och solen kämpade sig fram ett tag. Vilket gör att vi får summera vädret som rätt OK ändå, även om vi längtar efter sol, värme och shorts.

En formstark trio höll sig framme. Håkan Andreasson segrade i A-klassen, Jan-Erik Fridén i B-klassen och Thomas Gustavsson i C-klassen. Efter tävlingen följde lunch och prisutdelning. Många blev belönande då vi numera delar ut alla priser i samband med våra månadsfinaler. Som vanligt avslutades det hela med den så viktiga lottdragning på scorekorten. Ett antal väl valda vinpaket tillsammans med presentkort från COOP fann lyckliga vinnare.

Gullbringas seniore på Ale - 21 maj

Som vanligt var de många seniorer från Gullbringa som tog tillfället i akt och spelade på vår fina bana. Allt gick bra och våra gäster var nöjda.

Seniorgolfutbyte med Gullbringa - 20 maj

67 Ale GK medlemmar testade Gullbringas blå och röda bana med varierande resultat. Bäst spelade Thomas Gustavsson med 39 poäng och Per-Arne Lidarp med 36 poäng. Eftersom många spelade dåligt blev CBA -2/RO, vilket innebär att båda fick rejäla sänkningar av sitt handicap eftersom gränsen då förskjuts 2 steg neråt. Se nedan om CBA. De första bollarna fick lite regn på sig, men sedan klarnade det upp och blev riktigt fin väder.

Buffertzonen kan som mest förskjutas två steg nedåt (CBA -2). Spelades banan under extremt svåra förhållanden kan CBA få värdet -2/RO vilket innebär att enbart sänkningsscorer registreras och höjningsscorer nedanför buffertzonen inte påverkar den exakta handicapen.

 

Seniorgolftävling 3 - 14 maj

Än har kylan inte släppt taget riktig. Vi kunde dock starta som planerat kl. 8, fast det var osäkert in i det sista enligt greenkeeper Eriksson. Det blev en bra tävling med hela 91 deltagare. Bästa resultat denna gång hade Thomas Asp som slog till med en 69:a. Grattis! Närmast hål var Veronica Jönsson vars boll stannade 123 cm från hål.

 

Första singel tävlingen - 7 maj - RIKTIGT KALLT!

Växlande väder är det verkligen. Förra veckan sol och +20 grader. Idag nollgradigt och uppskjuten start. Det tog en timma innan greenkeeper Anders Eriksson gav klartecken till start så det blev start kl. 9 istället för kl. 8. Det var ett gäng frusna golfare som stod och väntade på sin tur. På bilden är det första paret ut, Lennart Nilsson och Kaj Håkansson. Många bra resultat noterades i det kalla vädret. Allra bäst spelade Lennart Sjöö i A-klassen som gick runt på 73 netto. Sedan var det en del som hade lite oflyt med stutsarna och då rinner ju resulatet gärna iväg.

Det var också första tävlingen som tävlingsledare för våra nya kommittémedlemmar Göran Andersson, Monika och Sven Karlsson. De skötte det hela med glans, så klart!

IMG_4854.JPG

Valborgsmässoafton - Vilken primiär

Då är vi igång! Att det kan vara sådan skillnad mellan åren. Förra året startade vi visserligen en vecka tidigare, men då öppnade vår premiärtävling banan och det var risk för frost. I år är det närmast värmebölja och en mycket fin bana för årstiden. Greenerna är fantastiska. En stor eloge till vår banpersonal som sköter den så jättebra. Det är något visst med att inleda säsongen med ett lagspel, alla hjälps åt och det gemensamma målet är tydligt. Bollen ska i hål! Det spelar ingen roll vem i laget som gör det. Alla missar och alla slår bra slag. Några undrade varför damerna ska slå ut från tee 43.

Anledningen är att avståndet mellan tee 54 och tee 49 inte speglar den normala skillnaden i slaglängd mellan damer och herrar. I och med tee 43 så ges damerna en fördel från tee, som de normalt inte har vid inspel och transportslag. Detta gör att mixade lag är bäst. Så vill vi ha det.   

Vilken fin uppslutning! Hela 88 deltagare är fantastiskt, trots att tävlingen gick av stapeln på Valborgsmässoafton då säkert några i vanliga fall fixar med kalas kläderna istället för att spela golf. Det märks tydligt att många inte hade förvarat golfbagen i garaget hela vintern, utan baggarna hade nog istället avverkat ett stort antal flygmil. Resultaten var fantastiska. De allra flesta lagen spelade banan på eller klart under vår banas par. Allra bäst spelade lag Kent-Ole Nielsen med Kent-Ole, Ewa Nyman, Conny Bryfors och Ingemar Ekelund i laget. Vad sägs om 66 brutto, 58 netto och 50 poäng.

Om oss i Alekuriren

Artikel Alekuriren V19.JPG