Seniorkommitténs syfte är att arrangera aktiviteter som bidrar till ökad trivsel och gemenskap för klubbens seniorer (55+). Våra aktiviteter ska underlätta för nya medlemmar att komma in i klubbgemenskapen, samt naturligtvis för våra etablerade medlemmar att umgås med nya och gamla golfkompisar. Det gör vi i första hand genom att arrangera Seniorträning och Seniorgolf. Alla ska känna sig är lika välkomna till dessa aktiviteter. Lågt eller högt handicap spelar ingen roll. Målet är att lägga upp aktiviteterna så att de blir trivsamma för alla deltagare.
Bilden ovan är från 2018 års höstresa som gick till Ekarnas GK med 79 glada delagare.

 

Aktuellt

Då var 2018 års säsong till ända. Den avslutades som brukligt med Seniorernas Höstresa den sista tisdagen i september. Hur det nu gick till så var vädret med oss i år också. Pust!!!
Vi har spelat 17 tävlingar i år, en föll bort pga. röd dag och en tävling fick vi bryta pga. ospelbar bana. 144 Ale seniorer har deltagit i årets tävlingar, 43 kvinnor och 101 män. Hälften av deltagarna är riktiga stammisar och har deltagit vid fler än 10 tillfällen, fem medlemmar var med alla gångerna. Imponerande! Tillsammans har vi spelat 1328 rundor, vilket ger ett snitt på 78 deltagare per tävling. Vid två tillfällen var vi hela 94 deltagare. Mycket får naturligtvis tillskrivas det fina vädret. Vi har framgångsrika damer som trotts att de bara stod för 24 % av spelade rundor tog hem 32 % av pallplatserna.

Margareta Sultan och Ulf Lantz avtackades efter ett väl förrättat värv i seniorkommittén.

 
UL o MS.jpg
 

Seniorernas höstresa

Lågtrycken har på senare tid avlöst varandra, men med tur eller skicklighet? lyckades vi manövrera oss genom dessa och fick en riktigt fin höstdag på Ekarnas GK. Vi var hela 79 deltagare som transporterades till Grästorp med buss och bil. Väl där blev det fika och macka innan deltagarna vandrade ut till sina starthål. Det var lite kallt på morgonen men då solen värmde så gott som hela dagen så blev det en mycket behaglig golfrunda. Vi spelade denna gång scramble med shotgun start. Som alltid presterades många fina resultat. Dagen avslutades med middag och efterföljande prisutdelning.  

Allra bäst spelade Lag Kent-Ole Nielsen som vann på 50 poäng, tätt följa av lag John Johnsen (47), lag Leif Hermansson (47) och lag Lennart Sjöö (46). Ett resultat som för övrigt flera anda lag slutade på. Jämnt som vanligt med andra ord.

RESULTAT för alla lag. 

Utöver priser för dagens tävling uppmärksammades också en mängd prestationer som utförts under säsongen. Kaj Håkansson, Bo Johansson, Alvar Olsson, Lennart Sjöö och Ulf Söderström har deltagit i årets alla tävlingar. Årets lägsta bruttoscore från tee 59 stod Björn Emegård för då han gick runt på 81 slag, från tee 54 gick Jan-Erik Koppfeldt runt på 78 slag och från tee 49 gick Lisbeth Nymoen runt på 84 slag. Mycket bra gjort! En mängd fina nettoresultat har också noterats. Allra bäst presterade Kurt Samuelsson med 63 slag och Ann-Louise Eriksson med 65 slag. Vi gratulerade och prisade också de som presterade bäst i våra OOM tävlingar (se nedan).

 

Order of Merit tävlingar

Vi har i år också tävlat om den åtråvärda titeln – Årets Ale senior – på dam och herrsidan. Alla singeltävlingar på Ale samt utbytestävlingarna på Gullbringa och Lystegården har ingått. Här sållas agnarna från vetet - det gäller att vara uthålligt framgångsrik. Enskilda formtoppar räcker inte! Vid varje tävlingstillfälle delas poäng ut till de 10 bästa i respektive klass. Vinnare är den dam och den herre som samlar flest poäng under säsongen. Denna Order of Merit tävling kallas Ale Seniortour.

Årets pristagare

Årets pristagare

Årets tävling var mycket jämn och det var omkastningar i tabellen mest hela tiden. Vi gratulerar i första hand Årets Ale Senior på damsidan Lena Hultén och Årets Ale Senior på herrsidan Lennart Sjöö. Mycket bra jobbat!!! Ett stort grattis också till tvåorna Ann-Louise Eriksson och Roger Källvik samt treorna Margareta Hansson och Ulf Söderström

Vi har i år lagt till ett par nya spännande tävlingsformer som kallas Eclectic. Här tävlar du i första hand mot dig själv. Det hela går till så att det bästa resultatet, netto och brutto, för varje hål under singeltävlingarna på Ale bygger ditt resultat. Dessa tävlingar heter Ale Senior Eclectic Brutto och Ale Senior Eclectic Netto. I ärlighetens namn har väl inte dessa tävlingsformer rönt någon större uppmärksamhet. I Ale Eclectic Brutto noterades bästa resultat på damsidan av Lisbeth Nymoen vars drömrunda slutade på 69 slag och på herrsidan av Arne Svensson vars drömrunda slutade på 66 slag. I Ale Eclectic Netto (handicap tävlingen) noterades Elisabeth Bryfors för 49 slag och Kaj Håkansson för 46 slag.

Du hittar ditt eget resulatat om du söker upp den senaste tävlingen i GIT och välja Order of Merit. Där kan du se ställningen i alla tre tävlingsformerna. 

Tidigare års segrare:
2018: Damer - Lena Hultén, Herrar - Lennart Sjöö
2017:  Damer - Eva Hermansson, Herrar - Bengt Forsell
2016:  Damer - Monica Carlsson, Herrar - Lennart Olsson
2015:  Damer - Christina Mossberg, Herrar - Björn Emegård 

 

Seniortävlingar

Ales seniorgolf är en klubbtävling öppen för alla seniorer (55+) med handicap upp till 36. Säsongen startade i år den 24 april med en lagtävling med shotgun start och avslutades traditionsenligt med en utflykt till en annan bana den sista veckan i september. Vi spelar varje tisdag med undantag för 4 veckor i juli och Första maj som i år infaller på en tisdag.  

Vi har haft två utbyten med andra klubbar då de spelade på vår bana och vi på deras, Gullbringa på våren och Lysegården på hösten. 

I de flesta tävlingar är det löpande start, där vi vanligen startar mellan 8.00 och 12.50. Allt beror naturligtvis på hur många som anmäler sig. Sista tävlingen i maj, juni och augusti är månadsfinaler där vi startar med shotgun start och avslutar med någon form av gemensam förtäring i väntan på prisutdelning. Du anmäler dig som vanligt på nätet eller genom att ringa receptionen. 

Har du ännu inte prövat Ales seniorgolf - så gör det! Du är varmt välkommen. För mer information klicka på länkarna nedan.

 

Andra senioraktiviteter

Utanför seniorkommitténs ansvarsområde men väl med många deltagande seniorer finns seriespel och Långö Cup.

I GGFs seriespel finns tre lag där Ale seniorer är med. H60 med Kenneth Andersson som lagkapten, H70 med Lars Schüler som lagkapten och H75 med Björn Emegård som lagkapten. Dessutom har vi två lag i Hcp serien, D50+ med Kerstin Klang som lagkapten och H55+ med Jan-Erik Bäckström som lagkapten. Mer information om detta hittar du på sidan Seriespel.

Långö Cup är lagtävling för tvåmanna lag. Spelform är bästboll / sämstboll. Inleds med gruppspel på våren där varje lag spelar 4-5 matcher, följt av finalspel på hösten för de mest framgångsrika lagen. Deltagarna är mogna män, där de flesta är pensionärer. Lagen lottas ihop. Matchspelet är en mycket trevlig spelform och ett mycket effektivt sätt att komma in i klubben och lära känna nya medlemmar. Arrangörer är föregående års segrare.

 

Seniorernas försäsongsträning

På grund av att Kung Bore ställde till det för oss i år så tvingades vi ändra årets upplägg av seniorträningen. Istället för att som planerat förlägga vår ”kom-i-gång” träning till tre veckor, med start veckan efter påsk, så komprimerade vi det hela till en vecka.

Ett 30-tal seniorer deltog i år. Henning tycker att det nya mer komprimerade upplägget fungerade bra. 

 

Några bilder ...

 

 

 

Några bilder från seniorgolfspel på på Gullbringa och Ale. 

 

Seniorkommitténs medlemmar

Kontakta oss gärna om du har frågor, tips på förbättringar, idéer eller kritik. 

Bertil Hansson (SQ).jpg

Bertil Hansson

Ordförande

0769-460322
bertil.a.hansson@gmail.com

Margareta Sultan (SQ).jpg

Margareta Sultan

Ledamot

0303-16810
sultan.margareta@telia.com

 
Jan-Erik Bäckström (SQ).jpg

Jan-Erik Bäckström

Ledamot

0739-135201
jeb.backstrom@telia.com

Ulf Lantz (SQ).jpg

Ulf Lantz

Ledamot

0703-481477
ulf.lantz@telia.com