Seriespel 2019

Seniorseriespel Ale GK 2019

Herrar 22 - Division 1

Lagkapten: Oskar Henriksson
Klubbar: Öijared GK, Kungälv-Kode GK, Ale GK, Göteborgs GK, Forsgårdens GK, Hills GK

Herrar 40 - Division 3

Lagkapten: Jörgen Karlsson
Klubbar: Ale GK, Mölndals GK, Delsjö GK, Forsgårdens GK, Öijared GK, Sankt Jörgen Park GC

Herrar 50 - Division 3

Lagkapten: Jari Puronpää
Klubbar: Gullbringa G&CC, Forsgårdens GK, Partille GK, Ale GK, Delsjö GK, Albatross GK

Herrar 60 - Division 3

Lagkapten: Kenneth Andersson
Klubbar: Kungälv-Kode GK, Sisjö GK, Särö GK, Chalmers GK, Torrekulla GK, Ale GK

Herrar 70 - Division 3

Lagkapten: Lars Schüler, telefon 0705-400900, efk.lars@gmail.com
Klubbar: Lycke G&CC, Sankt Jörgen Park GC, Partille GK, Gullbringa G&CC, Torslanda GK, Ale GK
Information från lagkapten: Vi spelar med 4 spelar varje gång och spelet är scratch. De tre bästa resultaten räknas i varje omgång. Banlängden skall vara max 5400 meter, vilket betyder i många fall spel från gamla "blå tee".
Alla spelare i Ale som är födda mellan 1944 och 1949  år välkomna att anmäla sitt intresse att deltaga. Uttagning sker efter "dagsform". De som är i"zonen" och känner sig beredd på att spela kan meddela mig så kommer jag att ta ut de fyra spelare som är intresserade och som jag tror kan prestera bra golf vid respektive tillfälle. Ingen spelare är automatiskt med varje gång utan det gäller att vara i rätt golf-form.
Välkomna att meddela mig ditt intresse.

Herrar 75 - Division 2

Lagkapten: Björn Emegård
Klubbar: Öijared GK, Stora Lundby GK, Torslanda GK, Forsgårdens GK, Ale GK, Lysegårdens GK
Information från lagkapten: Ett bra tillfälle att spela gratis på annan bana med trevlig social samvaro.
Alla herrar över 75 med HCP under 20 är välkomna att delta. Vi spelar scratch-spel med fyra gubbar i varje lag. Sämsta resultatet räknas bort. Hör av dig till mig om du vill vara med.

Mer information och resultat

För mer information om seriespelet hänvisas till Göteborgs Golfförbunds hemsida.

HCP-Seriespel Ale GK 2019

Damer D50+ HCP serien

Lagkapten: Margareta Miles, telefon: 0708-968795,  alesdamer@gmail.com
Klubbar: Torslanda GK, Ale GK, Sörö GK, Sankt Jörgen Park GC, Kungälv-Kode GK
Information från lagkapten: Seriespel Damer 50+ innehåller fyra grupper och spelas med hcp. Serien riktar sig till damer 50+ samt till dig som fyller 50 år under spelåret. Hcp 10-30 är det som gäller. Vi spelar 3 tävlingar på våren och 2 på hösten. De 2 bästa lagen från varje grupp går vidare till finalspel. 4 spelare ingår i varje lag, varav de 3 bästa resultaten räknas. Spelformen är singel-slagspel-18 hål. Alla tävlingar spelas på måndagar med start på förmiddagen.

Eftersom tävlingarna startar på förmiddagarna är det svårt att få förvärvsarbetande golfdamer att ställa upp. Har bara 6-7 damer att tillgå och det kan ibland bli svårt att få ihop ett lag. Så om du har möjlighet och vill vara med i seriespelet, hör gärna av dig till mig på telefon eller mail. Jag kan lova dig trevlig samvaro.

Herrar H55+ HCP serien

Lagkapten: Jan-Erik Bäckström, telefon 0739-135201, jeb.backstrom@telia.com
Klubbar: Torekulla GK, Chalmers GK, Forsgården GK, Albatross GK, Kungälv-Kode GK och Ale GK
Information från lagkapten: För oss herrar i mittsegmentet spelas ett trivsamt seriespel på banor i Göteborgsområdet. Man spelar slagspel, men man får spela på sitt handicap. I år är det 4 grupper med 6 lag i varje. Varje lag har 4 spelare med Hcp över 10, och de 3 bästa räknas in i resultatet. Finalspel för de två bästa lagen i varje grupp.

Kapten Bäckström och lirare

Lagkaptenen spejar noga på resultat från seniortisdagar och väljer ut bästa lag. Vem vill inte vara med och få tillfälle att gratis spela på nya banor. I år: Torekulla, Chalmers, Forsgården, Albatross och Kungälv-Kode. Många seniorer har lirat de senaste åren med en ryggrad kring Björn Emegård. Hasse Olsson, Lasse Schüler och Jerry Larsson. Dessa greenrävar prövar ibland annat seriespel så det behövs nytillskott. Vi spelar i gröna tjusiga lagtröjor.

Länkar till dokument för information om HCP serierna