Seriespel

Status 14 mars 2018. Reservation för sena förändringar. Kaptens ord gäller alltid i första hand.

Seniorseriespel Ale GK 2018

Damer 30 - Division 2

Lagkapten: Camilla Rygaard, telfon 0768-984154, e-mail: crygaard@volvocars.com
Klubbar: Albatross GK, Ale GK, Lerjedalens GK, Gräppås GK, Partille GK, Sjögärde GK, St Jörgen Park GC,  Vallda G&CC  Öijared GK

Damer 50 - Division 3

Vi deltar inte med något lag i år, men däremot är Ale GK värd för en tävling den 31 augusti.

Herrar 30 - Division 2

Lagkapten: Oskar Henriksson
Klubbar: Albatross GK, Ale GK, Gullbringa G&CC, Göteborgs GK, Lerjedalens GK, Särö GC

Herrar 40 - Division 3

Lagkapten: Jörgen Karlsson
Klubbar: Ale GK, Chalmers GK, Delsjö GK, Sjögärde GK, Stora Lundby GK, Torslanda GK

Herrar 50 - Division 3

Lagkapten: Jari Puronpää
Klubbar: Albatross GK, Ale GK, Lysegårdens GK, Mölndals GK, St Jörgen Park GC, Torslanda GK

Herrar 60 - Division 3

Lagkapten: Kenneth Andersson
Klubbar: Ale GK, Chalmers GK, Gräppås GK, Lerjedalens GK, Mölndals GK, Partille GK

Herrar 70 - Division 2

Lagkapten: Lars Schüler, telefon 0705-400900, efk.lars@gmail.com
Klubbar: Ale GK, Forsgårdens GK, Gullbringa G&CC, Lysegårdens GK, Mölndals GK, Sjögärde GK
Information från lagkapten: Vi spelar med 4 spelar varje gång och spelet är scratch. De tre bästa resultaten räknas i varje omgång. Banlängden skall vara max 5400 meter, vilket betyder i många fall spel från gamla "blå tee".
Alla spelare i Ale som är födda mellan 1943 och 1948  år välkomna att anmäla sitt intresse att deltaga. Uttagning sker efter "dagsform". De som är i"zonen" och känner sig beredd på att spela kan meddela mig så kommer jag att ta ut de fyra spelare som är intresserade och som jag tror kan prestera bra golf vid respektive tillfälle. Ingen spelare är automatiskt med varje gång utan det gäller att vara i rätt golf-form.
Välkomna att meddela mig ditt intresse.

Herrar 75 - Division 3

Lagkapten: Björn Emegård
Klubbar: Ale GK, Kungälv-Kode GK, Lerjedalens GK, Lycke G&CC, Partille GK, Sisjö GK, Stora Lundby GK, St Jörgen Park GC
Information från lagkapten: Ett bra tillfälle att spela gratis på annan bana med trevlig social samvaro.
Alla herrar över 75 med HCP under 20 är välkomna att delta. Vi spelar scratch-spel med fyra gubbar i varje lag. Sämsta resultatet räknas bort. Hör av dig till mig om du vill vara med.
Starttider: Lerjedalen fred 4 maj 11:40-12:10, Lycke fred 25 maj 11:40-12:10, Partille fred 8 juni 11:40-12:10, Stora Lundby fred 3 augusti 12:40-13:10, Kungälv-Kode 31 augusti 11:40-12:10 samt final mellan de fyra bästa lagen på Sankt Jörgen 17 september 11:40-12:10.

Mer information och resultat

För mer information om seriespelet hänvisas till Göteborgs Golfförbunds hemsida. Under Seniorernas Seriespel hittar du länkar till tävlingsresultaten i alla serierna.

HCP-Seriespel Ale GK 2018 -"Klubbar emellan 2018"

Damer D50+ HCP serien

Lagkapten: Kerstin Klang, Mobil: 0739-520 598,  kerstin.klang@hotmail.com
Klubbar: Ale GK, Backa Säteri GK, Gräppås GK, Hills GK, Lysegårdens GK, Torslanda GK
Information från lagkapten: Seriespel Damer 50+ innehåller fyra grupper och spelas med hcp. Serien riktar sig till damer 50+ samt till dig som fyller 50 år under spelåret. Hcp 10-30 är det som gäller. Vi spelar 3 tävlingar på våren och 3 på hösten. De 2 bästa lagen från varje grupp går vidare till finalspel. 4 spelare ingår i varje lag, varav de 3 bästa resultaten räknas. Spelformen är singel-slagspel-18 hål. Alla tävlingar spelas på måndagar med start på förmiddagen.

Eftersom tävlingarna startar på förmiddagarna är det svårt att få förvärvsarbetande golfdamer att ställa upp. Har bara 6-7 damer att tillgå och det kan ibland bli svårt att få ihop ett lag. Så om du har möjlighet och vill vara med i seriespelet, hör gärna av dig till mig på telefon eller mail. Jag kan lova dig trevlig samvaro.

Herrar H55+ HCP serien

Lagkapten: Jan-Erik Bäckström
Klubbar: Ale GK, Bollestad GK, Gräppås GK, Hills GK, Lysegården GK, Stenungsunds GK
Information från lagkapten: För oss herrar i mittsegmentet spelas ett trivsamt seriespel på banor i Göteborgsområdet. Man spelar slagspel, men man får spela på sitt handicap. I år är det 4 grupper med 6 lag i varje. Varje lag har 4 spelare med Hcp över 10, och de 3 bästa räknas in i resultatet. Finalspel för de två bästa lagen i varje grupp.

Vårt lag har startat säsongen med en seger på Lysegården den 4e maj. I ursprunglig spelplan var Hills värd för premiären, men bytte med Lysegården för att ha toppbana inför europa-touren.

IMG_1336.jpg

Lagkaptenen spejar noga på resultat från seniortisdagar och väljer ut bästa lag. Vem vill inte vara med och få tillfälle att gratis spela på nya banor. I år: Lysegården, Stenungsund, Hills, Gräppås, Bollestad. Många seniorer har lirat de senaste åren med en ryggrad kring Björn Emegård ,Hasse Olsson, Lasse Schüler och Jerry Larsson. Dessa greenrävar prövar ibland annat seriespel så det behövs nytillskott. Vi spelar i gröna tjusiga lagtröjor.

Länkar till dokument för information om HCP serierna