Sponsor

team sportia

 
 
TeamSportia_2radig_CMYK.jpg
 
 
 

Team Sportia är en av Sveriges ledande sportkedjor med ett åttiotal butiker från Ystad i söder till Gällivare i norr och över 2 miljarder exkl. moms i omsättning. Kedjan har fördubblat omsättningen sedan starten 1989. Genom att fokusera på kategorierna träning, fotboll, löpning, aktiv fritid, cykel och längd vill vi inspirera de som gillar sport och ett aktivt liv. Team Sportia är hela Sveriges sportkedja.

Ett starkt team

Hög servicenivå, utveckling och kunskap är våra hörnstenar. Vår största tillgång, näst kunden, är personalen som jobbar i våra sportbutiker och på huvudkontoret.

Butiker

Våra sportbutiker finns över hela Sverige. Vi finns främst på medelstora orter men också i stora som mindre städer. Varje sportbutik samarbetar med lokala idrottsföreningar och klubbar.

Sortiment

Sortimentet är fundamentet i vår verksamhet Vi förankrar alltid sortimentsarbetet i verkligheten, bland annat genom sortimentsråd där handlarkåren bidrar med kunnande och kompetens. Sortimentet består till stor del av sportutrustning, men självklart har vi även en hel del konfektion.

Vi kan sport
Team Sportia deltar årligen i flertalet större evenemang där vi bidrar med kunskap och försäljning av sportartiklar för alla utövare. För oss är det viktigt att kunna erbjuda såväl den professionella utövaren det han behöver likväl som motionären. Utöver vårt deltagande på Vätternrundan och Vansbrosimningen, som ingår i En Svensk Klassiker, har vi under många år haft ett nära samarbete med O-ringen. Dessa evenemang utgör vårt viktigaste engagemang under sommarhalvåret. Vårt mångåriga deltagande på plats på dessa evenemang har gett oss viktig kunskap om vad som krävs för att genomföra loppen. Har du några frågor inför ditt lopp, tveka inte att höra av er till vår kundservice, vi svarar gärna på dina frågor.

Historia

Grunden till Team Sportia lades redan på 1960- och 70-talet. Enskilda fackhandlare började bilda inköpsgrupper och kedjor för att öka sin konkurrenskraft gentemot varuhusens expansion. Inom sporthandeln bildades Fri Team 1973. Av de järnhandlare som sålde sport bildades så småningom Järnia Sport som sedan ändrade namn till Sportia. 1989 fusionerades Sportia och Fri Team, och bildade sportkedjan Team Sportia. Med 93 butiker från norr till söder var vi inledningsvis en frivillig fackkedja. 1994 gick vi över till franchising, en fastare samarbetsform och enhetligare profil som gjorde oss starkare. Under hösten 2010 köpte vi butikskedjan Sportex och med det köpet blev vi ledande på cykel i Sverige. Vintern 2014 förvärvade finska SGN Group en majoritetspost i Team Sportia AB vilket i praktiken innebär en nordisk kedjekonstellation med Team Sportias 100 svenska butiker och SGN:s egen butikskedja, Sportias, 56 butiker. I och med detta blir den nya kedjesammanslutningen Nordens största aktör inom sport och fritidsutrustning.

Basfakta

Ägarstruktur: Team Sportia ägs av SGN Group samt franchisetagarna, det vill säga butiksägarna.

  • Team Sportia har ett åttiotal butiker över hela Sverige.

  • Hos oss arbetar mer än 900 personer som alla älskar sport.

  • Team Sportia butikerna ägs och drivs av lokala entreprenörer.

  • Våra sportbutiker besöks varje vecka av mer än 600 000 människor.

  • Team Sportia arbetar med ca 1 500 klubbar och idrottsföreningar vilket innebär ca 200 000 idrottsutövare på olika nivåer.

Hållbar utveckling

Läs mer om vår strävan att bidra till utvecklingen mot ett hållbart samhälle under fliken Vårt ansvar. Där finner du även information om vår djurrättspolicy och uppförandekod.

Pressrum

I pressrummet finns mer information samt pressreleaser. 
Klicka här för att komma till pressrummet!