Att tävla är för många golfare en viktig ingrediens i sin utövning av golfsporten. Både ur ett socialt perspektiv, men är också en sporre att kontinuerligt träna och utveckla sina färdigheter.

Tävlingskommittén har som mål att erbjuda en spännande och omväxlande tävlingsupplevelse för medlemmar och gäster oavsett spelhandicap. Klubbtävlingarna ska företrädesvis vara förlagda till helgerna medan junior-, dam-, veteran-, samt herrgolf spelar sina tävlingar på vardagar. Som vanligt är målet att prisborden uppgår till 70-75 % av startavgifter med förhoppningsvis ökat antal prissponsorer.

Planer för 2019

Kommitténs avsikt är att försöka ha ungefär samma antal tävlingar som föregående år, med några tävlingar på söndagar. Vi planerar att ha ett varierat utbud som lockar medlemmar och gäster.

För att skapa en bra kvalitet och stor delaktighet kommer vi att fördela ansvaret att vara tävlingsledare och starter på olika tävlingar, enligt ett schema med god framförhållning. Där behöver vi hjälp från c:a 50 medlemmar i klubben. Innan säsongen börjar kommer en kortare tävlingsledargenomgång att genomföras.

I ett försök att både tillmötesgå de som vill spela på förmiddagen och de som vill tävla kommer vi att ha någon eller några tävlingar med start efter lunch.

Vi hoppas att många stannar kvar på prisutdelningen där vi kommer att ha närvaroutlottning på de flesta av våra tävlingar.

Vi planerar att ha några tävlingar (singeltävlingar) där alla har möjlighet att välja tee när man anmäler sig.

För att slussa in dem som ännu inte kommit ner under 36 i hcp kommer vi att ha D-klass över 9 hål på några av tävlingarna.

En +klubbtävling är på gång även i år, se nedan.

Vi har fått följande tävlingar tilldelade från GGF och SGF:

• 28/4 Slaget om Gbg

• 9/6 Teen Tour Future

• 15/6 Gbg-golfen kval klass B

• 30/7 Göteborg Golf Cup

Plusklubbar.jpg

Plusklubbstouren

Den trevliga partävlingen ”Plusklubbstouren” arrangeras nu för tredje året och förutom att tävla är målet att främja och öka den sociala gemenskapen mellan våra klubbar. Tävlingen är öppen för alla fullvärdiga medlemmar som är 18 år eller äldre.

Tävlingen kommer att gå av stapeln under två helger, med start 1 juni på Stora Lundby GK då vi spelar en scramble, och bästboll 2 juni på Torslanda GK. Avslutningshelgen inleds 10 augusti på Lerjedalen GK då vi spelar Irish Greensome, och avslutar 11augusti med en Greensome på Ale GK.

Tävlingen är öppen för anmälan från och med 1 april och har du ingen att spela med i nuläget så kommer vi på respektive klubb att ha en lista för matchning av spelare som saknar spelpartner

Priset är detsamma som föregående år, 550 kronor per spelare, som är plusklubbsmedlem, och då ingår även avslutningsmåltiden på Ale GK. För er som inte är plusklubbsmedlem tillkommer ordinarie tävlingsgreenfee. Prisutdelning sker efter tävlingstillfället den 2 juni respektive 11 augusti.

Välkommen med din anmälan !

Anmälan och avgifter

Du anmäler dig till våra tävlingar på nätet via Min Golf eller genom att  kontakta receptionen på Ale GK. På Min Golf hittar du också startlistor och resultat.

Startavgift: 125 kr
Tävlingsgreenfee: 275 kr

Länkar till diverse dokument som du kan ha nytta av

Tävlingskommitténs medlemmar